Следва

С убийствен концерт посрещнаха Хелоуин участниците в X Factor

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Garanti Koza WTA Турнирa на шампионките  - най-голямото тенис събитие у нас в периода от 28.10.2014 до 02.11.2014 г. е най-силното до момента...

Events преди 9 години

Тенис: Турнир на шампионките пряко предаване от зала "Арена Армеец"

БНТ 2, 29 октомври, 18:00 часа 

Garanti Koza WTA Турнирa на шампионките  - най-голямото тенис събитие у нас в периода от 28.10.2014 до 02.11.2014 г. е най-силното до момента, след като шест от 8-те тенисистки са в топ 20 на света – Екатерина Макарова (11), Доминика Цибулкова (12), Флавия Пенета (15), Андреа Петкович (17), Карла Суарес Наваро (18) и Ализе Корне (20). Към тях трябва да прибавим и 23-ата Гарбине Мугуруса и, разбира се, Цветана Пиронкова, която повиши значително формата си в края на сезона.

Премиера Аритметика на живота: Гадняр ли си?

National Geographic, 29 октомври, 21:00 часа 

Пари. Секс. Брак. Смъртност. Във всеки епизод, ученият Джейк Поруей разнищва една от най-плашещите житейски теми и разкрива изненадващи научни факти за нея. С помощта на умопомрачителни статистики, смешни експерименти на улицата и интерактивни игри това предаване дава отговори на загадките в живота, както и инструментите, с които да вземеш съдбата си в свои ръце и да промениш живота си завинаги.

Курсът по готварство на Гордън Рамзи

24 Kitchen, 30 октомври, 21:20 часа

„Курсът по готварство на Гордън Рамзи“ ще запали желанието на зрителите да започнат да готвят вкъщи с истинско желание, вдъхновение и повече самочувствие. Независимо дали вече обичате готвенето или сега се учите, Гордън ще ви предостави модерни рецепти, лесни и достъпни за всички, с невероятен краен резултат.
Само за десет телевизионна урока ще натрупате достатъчно опит, който ще ви остане за цял живот.

Предаването предоставя 100 вкусни рецепти с гарантиран успех и безценни съвети, поднесени с типичния за Гордън остър хумор.по готварство от Гордън Рамзи - безкомпромисен професионален готвач! Ще ги запомните за цял живот!

Различни хора, различни сватби - Америка: Ромският бал с маски

TLC, 31 октомври, 20:00 часа 

Третият сезон на най-провокативната поредица за булки „Различни хора, различни сватби - Америка” представя големите, дръзки и невероятни ромски общности зад океана.

Поредица е продължение на хитовото предаване „Различни хора, различни сватби”, което представи тайния свят на ромското общество в Обединеното кралство. Сега се запознаваме с младото поколение роми в Америка, коeто споделя всеки детайл от сватбената подготовка.

"Моли Максуел", драма, Канада, 2013

HBO, 31 октомври, 17:25 часа 

Моли е 16 годишно момиче учещо в училище, където всеки цели да задмине другия и да се докаже с цената на всичко. Но не така стоят нещата при Моли Максуел, тя предпочита да остава незабелязана от другите от страх да не разкрият, че тя е напълно обикновено момиче , което не се вписва сред останалите. Всичко това се променя, когато в клас влиза нов учител, г-н Картър. Той съзира потенциал в младото момиче и я кара да извади на показ истинската и същност. С времето връзката между учител - ученик прераства романтична авантюра...

 Романови: Славата и падението на царете

Viasat History, 01 ноември, 16:40 часа 

Екзекуцията продължава 20 минути. Цар Николай II е убит първи – застрелян е в сърцето от упор с пистолет. След това болшевиките застрелват съпругата му Александра Фьодоровна, дъщерите им Олга, Татяна, Мария и Анастасия, престолонаследника Алексей и четирима слуги на царското семейство. Смъртта на семейство Романови бележи края на династията, водеща началото си от Михаил Романов, коронован през юли 1613 г. Царете винаги са управлявали огромната си империя с железен юмрук, което накрая се превръща в причина за тяхната гибел. Тази документална драма представя невиждани досега архивни кадри, заснети във впечатляващи и неотдавна реставрирани места в Москва и Санкт Петербург.

"Без убежище" - Екшън, романтичен, драма, САЩ, 1993г

BTV, 01 ноември, 23:00 часа

От 1 ноември, всяка събота, в 23 часа зрителите ще си припомнят някои от най-култовите сцени на белгийската екшън звезда Жан-Клод Ван Дам.

Сам Гилън е затворник, който успява да избяга от властите заедно с партньора си, специализирал се в обири на банки. При поредния им грабеж, обаче, приятелят на Сам намира смъртта си. Събраните до момента пари от грабежи остават в ръцете на Сам, но добре укрита в ранчото на Клайди Андерсън. Постепенно от закоравял престъпник Сам се превръща в пазител на едно семейство от алчен земевладелец.

Формула 1 - САЩ, Остин

БНТ 2, 02 ноември, 32:30 студио, 00:00 часа старт 

По въже между небостъргачи

Discovery channel. 03 ноември, 02:00 часа 

Ник Валенда ще осъществи най-рискованото и предизвикателно ходене по въже в кариерата си. Феноменалното му изпълнение ще се случи в „града на ветровете” Чикаго. „Кралят на ходенето по тънко въже” ще направи опит да премине по въже между два небостъргача в Чикаго. Този път ще е със завързани очи и без защитна екипировка или спасителна мрежа. Ексклузивното предаване „По въже между небостъргачи с Ник Валенда” ще се излъчи на живо по Discovery Channel.

Бягство от цивилизацията

Viasat Explore, 04 ноември, 12:55 часа 

Всички ние понякога мечтаем да се откажем от всекидневните си задължения и да се преместим далече от шума и суетата на съвременния живот. Някои хора обаче са довели до крайност желанието си да избягат от всичко това. Бен Фогъл пътува из най-далечните краища на планетата, за да се срещне с онези, които са избрали да изживеят живота си „извън системата“. Той пътува до Тексас, Аляска, Австралия и Нова Зеландия, за да открие бивши бизнесмени, които сега живеят сами в колиби, построени от самите тях, и се хранят с плодовете на своята собствена продукция.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?