Следва

Дженифър Лопес и зеленото в перфектна комбинация

Какво гледахме тази седмица: Stand-UP комедия с група "Смешници"

„Който се смее последен, е закъснял за началото!” - това е мотото на първата група за стендап комедия в България „Смешниците”...

Events преди 9 години

„Който се смее последен, е закъснял за началото!” - това е мотото на първата група за стендап комедия в България „Смешници”.

Жанр, много популярен по градските клубове на Лондон и Ню Йорк, и абсолютно прохождащ, но, според нас, доста подходящ и за София. Идеята е непрофесионален актьор да застане пред публиката в някой бар, да разкаже своя история и да разсмее всички. Дистанцията публика-сцена е толкова скъсена, че всеки зрител може да вземе участие в изпълнението с реплики или жестове, които да провокират актьора. Понякога от тези импровизации се раждат истински комедийни шедьоври, а новоизлюпените комици трупат слава и пари. Случва се да бъдат забелязани от мастити продуценти и да направят бляскава холивудска кариера. Примерите са много: Луис Си Кей, който има собствено телевизионно шоу в Америка, Крис Рок с блестяща актьорска кариера, авторът на сериала „Всички мразят Крис”, Робин Уилямс също започва кариерата си със stand-up.



И така, ние се запознахме със „Смешници" -те в една хладна октомврийска вечер, някъде около 20.00 ч. в „Студио 5”. Часът беше късен за театър и твърде ранен за бар. Влизаме в клуба, сядаме и веднага идва сервитьорка, която предлага напитки. Тъкмо отпиваме от коктейлите и шоуто започва. Още в самото начало има провокация към зрителките да се включат в шоуто. Става интересно. Млада жена от публиката излиза на сцената, актьорът я пита как се казва, какво работи, откъде идва, вади китара и съчинява песен за нея... Става приятно и забавлението продължава с хумор и реплики между комикът и публиката.

Разбира се, не всичко е смешно, но е искрено и забавно. В групата членуват хора от цялата страна с различни професии. Те не са актьори, но се справят отлично със задачата да забавляват и разсмиват в рамките на 10 минути. В краткия антракт можете да се запознаете и да си побъбрите с тях. Научаваме, че групата е постоянно отворена за нови членове, така че ако имате своя смешна история и смелост да се изправите пред публика, те ще ви помогнат да го направите. Момчетата и момичетата от групата правят изцяло ново шоу всеки месец и постоянно сменят сцените, дори най-редовните им фенове могат да бъдат изненадани.

Тази вечер например, ако имате свободно време можете да видите Боги Бейков, Алекс, Краси, Ники, Калоян и Све в бар „BAR DAK” от 19.30 ч. Идете, вижте, и пишете дали ви хареса...

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 5 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 6 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?