Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 03 - 09 ноември

Безспорната фаворитка на българските почитатели на тежката музика, Таря Турунен, ще зарадва отново феновете си у нас...

Events преди 9 години

Таря Турунен на живо в София

Кога: 03 ноември, 19:00 часа 
Къде: зала Универсиада 

Безспорната фаворитка на българските почитатели на тежката музика, Таря Турунен, ще зарадва отново феновете си у нас. Концертът на талантливата изпълнителка, организиран от Loud Concerts, ще се състои на 3 ноември 2014 година, а мястото е зала “Универсиада”. За разлика от предишната й изява тук с проекта “Beauty & The Beat”, този път тя ще пристигне със своите рок музиканти.

Датата в София е част от турнето в подкрепа на изключително успешния последен студиен албум на Таря - “Colours In The Dark” от миналата година. С издаването си той се настани в чартовете на 12 страни, в четири от които - в Топ 10. Освен парчета от последния й албум, българските фенове ще чуят и добре познатите любими хитове на сопраното.

Вход: в мрежата на Еventim, цена 55 лева

Epic - концерт на Маги Петрович и приятели

Кога: 04 ноември, 18:30 часа 
Къде: Студио 5 

Студио 5 отново посреща на своята сцена младата и безкрайно талантлива Маги Петрович. В концерта ще чуем комбинация от класически музикални произведения и аржентинтски танга от А. Пиацола, както и танго написано от един от участниците, американския китарист и композитор Jared Cattor . Произведения с български фолклорни мотиви както и еврейски и “gipsy” мотиви. Маги ще изненада публиката с нейното ново произведение “Epic” . Това ще бъде и името на новият и албум, който ще бъде записан следващата година.

VIVACOM Art Hall разкрива красотата на България с изложбата "Отбивки"

Кога: 02 - 14 ноември 
Къде: сградата на Телефонната палата

VIVACOM Art Hall разкрива красотата на България с изложбата „Отбивки“ на блогърите-пътешественици Иван Михалев и Елина Цанкова. Експозицията обединява фотографии, показващи богатото историческо наследство на страната ни и великолепието на нейната природа. Куратор на изложбата е професионалният фотограф Енчо Найденов, a официалното й откриване се състоя на 30 октомври.

Изложбата е подредена в четири тематични ядра, всяко от които разкрива различните лица на страната ни. „Диви и красиви“ обединява интересни места в България, за които се знае малко или почти нищо. „Любими отбивки“ представя любими дестинации на двамата автори - места, носещи емоция, която не може да се опише с думи, но се усеща, когато си там. „Магията на Родопите“ съдържа кадри от пътешествия в Свещената планина, където - по думите на Иван и Елина - човек може едновременно да се изгуби и да се открие наново. „От Резово до Дуранкулак“ пък разкрива някои от най-приказните кътчета на българското Черноморие.

„Отбивки“ е нашият блог за малките бягства от ежедневието и пътуването като начин на живот. Или просто опит да разкажем за откритията, знаците и срещите по пътя. За пресичащите се посоки и силата на случайността. За отбивките от магистралата, които винаги водят до неочаквано красиви места“, споделят авторите на проекта – Иван и Елина.

Лили Иванова концерт 

Кога: 06 ноември
Къде: НДК

Примата на българската музика Лили Иванова ще изнесе концерт в Зала 1 на НДК на 6 ноември 2014 г.
Засега от екипа на Лили Иванова не издават детайли за репертоара и плановете за първата ѝ голяма изява след изключителния успех на концертите в зала "Арена Армеец" през ноември 2012 г. година и концерта преди месец в Националната опера и балет.

Билетите са в продажба от днес - онлайн, в мрежата на "Ивентим" и на касите на НДК, като цените са между 40 и 120 лева.

Цеца Ражнатович с концерт в Арена Армеец

Кога: 07 ноември, 20:00 часа 
Къде: Арена Армеец 

Най-голямата музикална звезда в тази част на света и неслучайно наричана Богинята на балканската музика – Светлана Цеца Ражнатович, ще гостува в България.

Сръбската певица, събрала на последните си два концерта в Белград над 300 000 души обеща, че това ще бъде най-разтърсващият й концерт правен някога извън територията на нейната родина.

Цеца ще пристигне у нас заедно с 14 от най-добрите сръбски музиканти, като репетициите им започват още от началото на месец април. Едно от условията към организаторите на събитието е тя сама да избере кой да подгрява публиката преди нейното излизане на сцената.

"Майката на нацията", както я наричат в Сърбия, ще представи на българска земя най-доброто от началото на музикалната си кариера до днес. "Poziv", "Zuto Pile", "Maskarada", "Beograd", "Lepi grome moj", "Zabranjeni grad", "Gore od ljubavi", "Lepotan", "Tacno je", "Rasulo" са само част от всичко, което ще може да чуете в зала "Арена Армеец".

Вход: билети в мрежата на TicketPro и Eventim на цени от 20 до 55 лева.

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Концерти:

GooseBumps - нов фюжън проект - квинтет
18% Сиво

Кино:

"Билет за отвъдното"
"Джон Уик"

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?