Следва

Диетата на ViewSofia: Минус 4 килограма само за седмица

Детска София: Децата стават дизайнери в конкурс на IKEA

От 31 октомври талантливите български деца на възраст до 12 години ще имат възможността да...

All About Life преди 9 години

От 31 октомври талантливите български деца на възраст до 12 години ще имат възможността да нарисуват своята играчка-мечта и да се състезават с деца от цял свят, за да вдъхнат живот на своя приказен герой и да помогнат на дете да влезе в класната стая. Десетте най-добри рисунки ще бъдат превърнати от ИКЕА в истински плюшени играчки, които през 2015 ще станат част от специалната колекция с кауза „Плюшени играчки в помощ на образованието”. Кампанията подкрепя проекти за достъп до образование на UNICEF и Save the Children на глобално равнище.

У нас, инициативата се провежда под мотото „Вълшебен конкурс за деца и техните фантастични приятели”. Рисунките на малките художници могат да бъдат подавани по два начина: онлайн на сайта на конкурса (ikeaplay.bg), и на място в магазина в сектор „Обслужване на клиенти“.Предложения ще се приемат до 14 ноември, а 20-те победители ще станат ясни на специална церемония на 30 ноември.

Посетителите на сайта на конкурса ще могат да гласуват за своите фаворити, като трите рисунки, събрали най-много гласове, автоматично ще влязат във финалната двайсетица. Останалите 17 финалисти ще бъдат селектирани от жури, председателствано от известната радио водеща Ива Дойчинова, която събужда слушателите на радио FM + със своето шоу „Ива от сутрин до обед”.

В състава на журито влизат още Кирил Златков, художник и дизайнер, Мая Велянова, ръководител „Интериорен дизайн” в ИКЕА, Таня Радoчай, представител на УНИЦЕФ България и Наталия Вачева, избрана от форума на ИКЕА в БГ-мамма.

More All About Life