Следва

In the mood for music: Frankie Ballard - Sunshine & Whiskey

Елегантно звездно присъствие на LACMA Art + Film Gala 2014

На 1 ноември в легендарния Музей на изкуствата в Лос Анджелис (LACMA) се състоя...

People of art преди 9 години

На 1 ноември в легендарния Музей на изкуствата в Лос Анджелис (LACMA) се състоя четвъртата ежегодна гала вечер LACMA Art + Film Gala, организирана в чест на режисьора Куентин Тарантино и американската художничка Барбара Крюгер. Гости на вечерта бяха Ким Кардашиян, Дженифър Лопес, Салма Хайек, Селена Гомес, Кейт Хъдсън, Деми Мур, Шарлот Казираги, Даша Жукова, Кара Делевин. Приятно впечатление прави елегантния стилистичен избор на всички без изключение, заради което си заслужава и детайлният преглед на снимките.

Иначе, по думите на представители на музея, в хода на вечерта са се събрали около четири милиона долара, които ще направят изкуството и кинематографията по-достъпни за публиката: "Основната идея - да се съберат на едно място креативни хора с една добра цел".

Мероприятието за поредна година се провежда с подкрепата на модна къща Gucci и нейния творчески директор Фрида Джанини. Черешката на тортата се оказа изпълнението на Бой Джордж с групата му Culture Club.

Художничката Барбара Крюгер живее в Лос Анджелис вече 25 години. В началото на своята кариера тя работи като графичен дизайнер в списания, затова и един от главните арт-прийоми в работите й е налагането на текст върху изображение. Крюгер признава, че се чувства странно в една компания със звездите и "по-добре да ида в ада, отколкото да позволя да ме снимат".


Барбара Крюгер и Куентин Тарантино

Куентин Тарантино в своята благодарствена реч от сцената пък заяви: "Обожавам да говоря. И обожавам да говоря за филми. Но не обичам да говоря за своите филми."

През 2013 година гала вечерта на LACMA чества Мартин Скорсезе и попарт художника Дейвид Хокни.


Ерик Уайт и Патриша Аркет

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра