Следва

От човек до восъчна фигура с ботокс - трансформацията на Донатела Версаче

Макбет и Кармен с повторно излъчване

Заради големия интерес към излъчванията на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” две от...

Events преди 9 години

Заради големия интерес към излъчванията на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” две от най-успешните постановки този сезон ще се срещнат за втори път с българската публика. Вече могат да бъдат закупени билетите за повторното излъчване на “Макбет“ от Верди на 12 ноември от 19:30 и за “Кармен“ от Бизе на 03 декември също от 19:30. Цената е 18 лева, а за ученици, студенти и пенсионери - 15 лева. Прожекциите отново ще бъдат в Cinema City в Тhe Mall.

“Макбет”, Шекспировата пиеса, адаптирана от Верди, беше премиерна за сезона на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк”. Постановката е на английския драматург Ейдриън Ноубъл, диригент - носителят на награда „Грами” и главен диригент на Метрополитън опера - Фабио Луизи. В ролята на Лейди Макбет е една от най-големите съвременни оперни звезди - великолепната Анна Нетребко. В главната мъжка роля е световноизвестният баритон Желко Лучич, младият малтийски тенор Джоузеф Калея играе Макдъф, а бас-баритона Рене Папе се превъплъщава в ролята на Банко.

“Кармен“ от Жорж Бизе, режисирана от Ричард Еър, е най-популярната опера в историята на сателитните излъчвания на Метрополитън опера, а в историята й изобщо тя заема трето място с 990 представления, следвайки само “Бохеми“ (1259) и “Аида“ (1132). В главната роля на съблазнителната циганка Кармен е грузинското мецосопрано Анита Рачвелишвили. Александър Антоненко пее обсебения войник Дон Хозе, а изгряващото сопрано Анита Хартиг – Микаела. Илдар Абдразаков, който българската публика познава от главната роля в “Сватбата на Фигаро” изпълнява тореадорът Ескамилио. Диригентската палка е в ръцете на испанеца Пабло Ерас-Касадо.



И двете излъчвания се радваха на изключително висока посещаемост в България - капацитетът на залата в Cinema City беше запълнен както никога досега.

Организаторите на събитието напомнят, че онлайн резервациите за излъчванията на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” важат до 3 дни преди деня на прожекциите и трябва да бъдат закупени не по-късно от 3 дни преди самата прожекция.

Следващото представление в програмата на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” е “Севилският бръснар” от Росини на 22 ноември от 19:55 с участието на Изабел Ленард в ролята на борбената Розина, Лорънс Браунли като нейната тайна изгора и Кристофър Молтман като безкрайно изобретателния и чаровен бръснар. Диригент е Микеле Мариоти. С помощта на великия мецосопран Джойс ДиДонато, която ще видим в „Жената от езерото”, можем да надникнем в репетициите на този абсолютен комедиен оперен шедьовър.



“Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” е програма, създадена през 2006 г. от Метрополитън Опера, един от най-престижните оперни театри в света. Програмата позволява на оперното изкуство от световна величина да достигне по-широка аудитория и да привлече нови почитатели. Днес прожекциите на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” се излъчват в над 2000 киносалона в 66 държави по света. Програмата пристига в България за първи път, благодарение на фондациите “Америка за България” и “Международен театрален фестивал Варненско лято” и в партньорство със Столична община, Британски съвет в България и Cinema City.

Тази програма на Метрополитън опера е уникална възможност хората да получат оперно преживяване от световна величина в по-интимната среда на киносалона, на достъпна цена, както и да прекарат незабравима вечер с цялото си семейство. Ако никога не сте ходили на опера досега, ето чудесна възможност да разберете защо това магическо изкуство владее въображението на поколения зрители

More from View Sofia

Метрополитън опера нае украинка на мястото на Анна Нетребко

Events преди 2 години

Самата Анна Нетребко обяви, че си взима почивка. Случилото се е резултат от категоричната позиция на един от най-значимите оперни театри в света - Нюйоркския Metropolitan Opera да не наема артисти, симпатизиращи на режима на Путин. Днес става ясно, че Нетребко има достоен заместник  

СОНЯ Йончева и ПЛАСИДО Доминго в сезон 2016-2017 на “Метрополитън Опера: на живо от Ню Йорк”

Events преди 7 години

“Тристан и Изолда” на Рихард Вагнер, призната за едно от върховите постижения в оперния му репертоар, ще открие сезон 2016-2017 на програмата “Метрополитън Опера: на живо от Ню Йорк”...

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?