Следва

Редакторите интимно - Миглена: Момичетата на View Sofia в бюти-блиц

"Пустинен призрак" - новият аромат на Byredo Parfums е факт

Новият парфюм Mojave Ghost от Byredo Parfums е приятна тръпка на...

Beauty News преди 9 години

Новият парфюм Mojave Ghost от Byredo Parfums е приятна тръпка на задоволено очакване. Любителите на висок клас парфюмерия имат предколеден повод за радост, а тези на Byredo - двоен, защото последното ново ухание на шведската компания, което надлежно презентирахме, се случи чак преди около 18 месеца.

Ароматът, поне според тези, вкусили богатия му характер, е тайнствено двусмислен и ефимерен, посветен на пустинята Мохаве — огромна територия на югоизток от Калифорния, населена със свои призраци и тайни. Една от главните загадки на пустинята е цвете, наречено "призрак" — истинска рядкост сред немногобройните сухоустойчиви растения по тези места. Своето тайнствено прозвище то получава благодарение на прозрачните си светли листа, необикновена красота и невероятна жизнена сила.

Новият аромат, посветен на загадъчното растение, е подчинен на усещането за тази извънмерна природна устойчивост: силни дървесни нотки на сандал и кедър, вълнуващи амбра и магнолия и прозрачни акорди от пудрова теменуга и мускусна сметана - истинска парфюмна симфония, която се развива и променя с всяка нова нота. Авторът на композицията, парфюмерът и собсвеник на Байредо, Бен Горхам, се вдъхновява не само от огромната жизнена сила на растението, но и от способността му да сменя аромата си, за да привлича към себе си последователно мъжките и женски пчели.

В края на краищата новият парфюм Mojave Ghost се е получил смел, многообразен и загадъчен, достатъчно, за да го пожелаем на мига.

Определено, същият се очертава и като един от най-интересните аромати на есента.


 

More Beauty News