Следва

Галерия "Ракурси" представя "Голо тяло" - изложба рисунки на Христо Харалампиев

Стилът на FKA Twigs - една непозната Вселена

Може би си чувал за Талиа Барнет, която умело се крие зад прякора си FKA Twigs, защото тя е едно наистина готино британско момиче...

People of art преди 9 години

Може би си чувал за Талиа Барнет, която умело се крие зад прякора си FKA Twigs, защото тя е едно наистина готино британско момиче.



Музиката й съчетава реализъм и авангард, абразивност и уязвимост, интелект и инстинкт. Родена като Талия ДеБрет Барнет и израснала в Челтнъм, от малка тя винаги е по-различна от останалите децата в училище. Докато другите слушат Take That и Spice Girls, Талия отделя времето си за Били Холидей, Марвин Гейл и Ела Фицджералд, а под ръководството на майка си, креативно мислеща учителка по салса, започва да се занимава с танци от най-ранна детска възраст.



Когато е на 17 години се мести в Лондон, където овладява до съвършенство балет, хип-хоп и съвременни танци. Точно по това време получава сценичното си име, от начина, по който ставите й пукат, когато се разгрява (FKA (formerly known as) означава "в миналото известен като" и twigs (клонче, загрявам)). Тя танцува професионално и дори е част от танцьорите на Джеси Джей, но след това се отказва от това си амплоа, за да прави музика на пълно работно време. Научава се сама да продуцира и режисира, което й дава пълна свобода за експерименти.



Дава й и свободата да прави музика в стил, безпогрешно различим, индивидуален и освежаващ. Микс от ямайското и испанско наследство, добре гарниран с английското й провинциално възпитание, правещи го неповторим и еклектичен.








Нейният подпис е златен пиърсинг на преградата на носа, който лежи перфектно в центъра на кукленското й лице. Косата й остава понякога спокойна и обикновена, но по-често на главата й се вихрят извивки, плитки, кокове и спирали, които я правят да изглежда единствена по рода си. Най-характерни в нейната прическа са „бебешките косички”, които се извиват в най-различни дъгички и спирали на челото й.





Стилът на FKA Twigs може да бъде сравним единствено с музиката й, а именно еклектичен. Тя бързо бива провъзгласена за R&B версията на Bjork, но едва ли бихте я видели да се появява на червения килим в тоалет на лебед обаче, защото нейният концептуален стил е доста по-омекотен и спокоен.



Със сигурност FKA не е от момичетата, които следват модните тенденции, а по-скоро се движи плавно по свои правила на стила. И, трябва да признаем, че й се получава. Творческият й дух определено присъства в цялото й същество и това много силно личи в красивите й сесии и концептуални видеоклипове. Тя обаче, е доста различна и отвъд обсега на камерите. Също толкова интересни са й ежедневните й визии. Винтидж рокля съчетана с кимоно и уникални етно бижута бяха нейния избор за седмицата на модата в Париж, например.









FKA Twigs не спира да експериментира и може би това я поставя в листа с най-готините мацки в момента. Тя е абсолютно взривоопасна. Нейният стил е едновременно объркващ и съблазнителен, дори ако си от тези,  които не харесват музиката й няма как да отречеш, че всичко, което избира да сложи върху себе си, определено има характер. Тя идва, за да покаже, че е яко да си смел, упорит и уникален! И независимо дали искаш да изглеждаш толкова непокорен и фънки, си заслужава да разгледаш стила й, който определено вдъхновява за експерименти. 







 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра