Следва

In the mood for music: Chinese Man - Racing with the Sun

Няма как да не харесаш - Леонардо ди Каприо на 40

Вчера, 11 ноември, 40-годишен юбилей празнува Леонардо Ди Каприо. Не виждаме смисъл отново да споменаваме най-добрите му роли или цитати, вместо това си струва просто да обясним защо втори ДиКаприо няма...

People of art преди 9 години

Вчера, 11 ноември, 40-годишен юбилей празнува Леонардо ди Каприо. Не виждаме смисъл отново да споменаваме най-добрите му роли или цитати, вместо това си струва просто да обясним защо втори като него няма, а няма и да има. През дългия път, който е извървял, от тийнейджър-красавец до зрял и изключително талантлив актьор, Лео е оставил зад себе си едни от най-запомнящите се роли в съвременното кино и хиляди разбити сърца на горещи красавици, които въпреки всичко, го смятат за неповторим.

"Аз не съм Леонардо Ди Каприо!" — е оправдание сред актьорите, придобило с годините невероятна популярност и употребявано в повечето случаи, в които някой актьор се опитва да се оправдае защо се е съгласил на поредната треторазрядна роля. По случай рождения ден на същия този ди Каприо, ние няма да се оправдаваме, а ще се опитаме да обясним в какво се крие тайната му...

"Оскар"? Не, благодаря!
Темата за "Оскара" и неговото отсъствие при Леонардо се възприема почти като неприлична, но нека я разгледаме и от другата страна. Назовете още поне един актьор, който има главни роли във филми на Джеймс Камерън, Кристофър Нолън, Стивън Спилбърг, Мартин Скорсезе, Куентин Тарантино, Клинт Истууд и Дани Бойл, и няма присъдена нито една Награда на академията? Ще се съгласите, така да убегне от вниманието на киноакадемията се е удавало само на ди Каприо.

"Ангелите" на Лео
Вече много години никой дори и не се надява да види Леонардо в ролите на баща и съпруг, предвид факта, че званието „вечният ерген” освен на него доскоро принадлежеше само от още един - Джордж Клуни. Но не бързайте да му съчувствате, той на практика е ходещият летопис на Victoria's Secret, защото ангелите на бранда се срещат с него със завидна регулярност: Тони Гарн, Ерин Хизертън, Бар Рафаели, Жизел Бюндхен. Още едно достижение, което едва ли някой ще може да повтори в скоро време.



Кралят на партитата
Поклонник на гръмките вечери е не само персонажът на ДиКаприо в екранизацията „Великия Гетсби”, но и самият актьор. Всяка година по време на фестивала в Кан той наема вила, която след проведеното в нея парти е по-добре да бъде съборена, отколкото приведена в нормално състояние. За жалост, репортери в подобни моменти не се допускат, но хрониките от последния фестивал Coachella свидетелстват, че ди Каприо не се пести на дансинга.



Лео — царят на животните

Благотворителността не е рядко занятие за знаменитостите, но и в този случай ди Каприо категорично е извън общия поток на колегите си. Главният обект на неговото внимание са животните и екологията. През 2010 година Леонардо присъства на форум в Петербург, посветен на опазването на тигрите, и бе удостоен с лична благодарност от Владимир Путин за своите 1 милион долара пожертвования, а после и с комплимента „истински мъж”. Миналото лято ди Каприо заяви намерението си да отдели още седем милиона долара за създаването на ограничена зона в Тихия океан, а стана и посланик на ООН по въпросите на климата. За безграничната любов на актьора към живата природа свидетелстват и профилите му в социалните мрежи: в Instagram и Twitter той публикува снимки и коментари, касаещи изключително тези теми.



Леонардо е личност, която няма как да не харесаш, особено, когато е на 40. Той е господарят на света, феномен и най-обсъжданата Холивудска звезда през последните десет години.

Честит Рожден Ден, красавецо!

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра