Следва

Цветни истории, или как да оцветим менюто си за добро здраве

Уроци по здраве: Първа среща с нашата аура

Времето се разваля и отново ни заливат с предупреждения за безброй грипове и вируси, които върлуват около нас. Май само от споменаването им започват да ни побиват тръпки, а носът ни потича почти веднага след това...

Health преди 9 години

Времето се разваля и отново ни заливат с предупреждения за безброй грипове и вируси, които върлуват около нас. Май само от споменаването им започват да ни побиват тръпки, а носът ни потича почти веднага след това.

И започваме да се чудим, има ли начин да се предпазим, и тялото, и душата си от всичко, дебнещо наоколо под формата на враждебни микроорганизми, но, ако е възможно, без да се пълним с безброй хапчета и добавки. След което ни идва на ум нещо, което е всеизвестно, а именно, че в днешно време стресът е основен виновник за отслабването на имунната система и оттам - за заразяването с различни вируси.

Може би е добре да насочим усилията си натам? И сами се запитваме отново, не е ли добър метод да се справим с болестите с различните видове медитации и йога практики.

Мислите ни поемат на Изток, сблъсквайки ни с техники, които се използват от векове и започват да стават все по-популярни и на Запад. Да, обръщаме се към алтернативните методи като йога, медитация, дълбоко дишане и всъщност не само. Оказва се, че има безброй други древни и не чак толкова древни методи, с които да засилим имунитета си, да се преборим със стреса и да изградим здрав дух и здраво тяло. Друго просто нещо, с което можем да си помогнем са някои супер храни, които в няколко наистина чудотворни и простички рецепти, засилват защитните сили на организма и ни помагат да преборим настинките със собствени сили. 

Търсенето на готино място в София, на което да изпробваме на практика дали тези методи наистина работят, ни отвеждат до „Мандала”, удивитено спокоен център за цялостна трансформация в сърцето на забързания град. С пристъпването на прага, стресът веднага отстъпва място на доста по-спокойни и уравновесени мисли. Там може да правиш всичко, от класически йога практики до медитация, и различни древни и по-съвременни терапии. Търсенето ни отвежда към някои не твърде популярни терапии, които да пробваме по това време на годината, а и не само.

Първото нещо, което ни правят на място в "Мандала", защото е важно, е снимка на аурата. Спокойствието, което се е възцарило в нас, отстъпва място на леко притеснение и въпросителен знак - какво ни очаква? За щастие се запознаваме със специалиста, млад и симпатичен мъж, който успява да спечели доверието ни и бързо разбираме, че цялата процедура е абсолютно безболезнена и напълно нестрашна. Какво представлява? Седейки с лява ръка, поставена на специлен уред, който измерва различни показатели, едва успяваш да си помислиш: Какъв ли цвят аурата ми? и Цветът на аурата МИ, по-хубав ли е от цвета на аурата ТИ?, и на екрана срещу нас се появява точно тя. При първата ни среща с нашето енергийно Аз, осъзнаваме, че е доста симпатично и приятно цветно.

Установяваме, благодарение на увлекателната беседа с домакините, че извън визуалните характеристики, целта на тази снимка е да осъзнаем как психоемоционалното ни състояние влияе директно върху нашето здраве. За щастие се оказва, че точно нашето Аз е доста балансирано, казваме едно "Ура" на ум. Оказва се обаче, че не при всички хора е така, и че снимката на аурата е много полезна, да се види как протича енергията в нашето тяло и дали има места, където тя е блокирана. Блокираните места или чакри, където енергията не тече нормално, могат да доведат до различни здравословни проблеми в тези зони. 


В този момент, благодарение на съвременните технологии, успяваме да надникнем в това, което е оставало скрито дълго време. С помощта на биовълни, излъчвани от телесния ни храм, които се изобразяват чрез мултимедия, Аура-камерата изследва биологичните показатели и "прошнурова" състоянието на нашите тяло, ум и дух.

След като вече сме се запознали с нашето скрито Аз, сме готови да се впуснем в изпробване на различни техники, с които да се справим с първите симптоми на различни заболявания. Важно е обаче да се знае, че тези терапии не са лечение, а алтернативен метод, чрез който да засилим и подкрепим устойчивостта на тялото и да се научим как да се справяме със стреса така, че той да не влияе на здравословното ни състояние. За тази цел разглеждаме интригуващите терапии, които ни предлагат в центъра, като рейки, крано-сакрална терапия, биопрон, медитация с гонгове, и още, и още... Сега няма да се концентрираме конкретно върху някоя от тях, но в следващите дни ще ти разкажем за няколко наистина чудотворни начина да се справиш с най-често срещаните здравословни проблеми на забързаното ни ежедневие. Лесно, бързо и с усещането за специална грижа, каквато силно препоръчваме и за най-скептичните.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.