Следва

Редакторите интимно - Габриела: момичетата на View Sofia в бюти-блиц

Здравейте, имам проблем с шията, и конкретно с двойна брадичка, който се задълбочава непрестанно. Дайте съвет...

Двойната брадичка и пълните бузи се превръщат в проблем в по-зряла възраст. И това, между другото, се наблюдава практически при всеки човек...

Hair преди 9 години

Двойната брадичка и пълните бузи се превръщат в проблем в по-зряла възраст. И това, между другото, се наблюдава практически при всеки човек. И ако не си супер звезда и не разполагаш с достатъчно средства за редовни пластики, то проблемът с отслабването на лицето може да стане особено наболял. Въпреки това, не е толкова трудно да се реши, дори без допълнителни разходи. Малка корекция в начина на хранене, специални упражнения и здрав сън и резултатът е налице.

На първо място, важно е да се пие поне 2 литра вода на ден. При недостатъчна консумация на вода организмът се опитва да я задържи, а това води до появата на отоци. При достатъчно количество вода тялото няма смисъл да се запасява и течностите просто излизат от него. Пийте само негазирана минерална вода и зелен чай.
Не пренебрегвайте плодовете и зеленчуците! Между другото, те също съдържат много вода, освен това са богати на фибри. Ако между храненията закусвате, то нека закуските включват ябълки и портокали, а не бисквити и чипс. Ако се притеснявате, че плодовете съдържат много захар, нека бъдем честни със себе си - в бисквитките има още повече, а едва ли някога ще надебелеем от ябълки и портокали.



Опитайте се да се откажете или да ограничите консумацията на алкохол. Дали това е бира или вино - всяка силна напитка причинява обезводняване, което от своя страна води до възникване на отоци. Освен това, не забравяйте, че алкохолът е с високо съдържание на калории.

Опитайте се да употребявате повече продукти, съдържащи калций. За да се ускори процеса на отслабване, трябва да се осигури доставката на не по-малко от 1,2 мг калций дневно. Толкова калций се съдържа в 3 чаши мляко или 800 грама извара. Освен това, огромно количество калций се съдържа в рибата: сардина или сьомга.

Що се отнася до храненето, трябва да се намали калорийността на обяда за сметка на закуската, а вечерята да се направи лека и не прекалено късна. Да се яде през нощта, особено в леглото е строго забранено.
На пръв поглед може да изглежда истинско предизвикателство - трябва коренно да се промени ритъма на живот, но в действителност всичко е въпрос на навик. Заставим ли себе си да се придържаме към такъв режим на хранене, след няколко седмици ще ни изглежда обичаен.
За да правим специални физически упражнения не е задължително да се записваме на аеробика или йога. Достатъчно е редовното изпълнение на описаните по-долу упражнения за лицето (два пъти на ден в удобно за нас време).

1.Наклонете главата назад, отваряйте устата възможно най-широко и плавно я затваряйте 5-10 серии по 15 пъти. Тук основното е да се изпълнява внимателно и да не се прекалява, за не се травмира челюстта.
2.Станете, изправете се и стиснете зъби. След това издайте напред долната си устна, стремейки се да стигнете върха на носа. Правете това най-малко 5 пъти.
3.Седнали на маса, натиснете с юмрук брадичката. Почувствайте напрежение в кожата на лицето.
4.Седейки обръщайте главата наляво и надясно, опитвайки се да достигнете с брадичката до раменете, а с крайчеца на очите да видите петите си.
5.Опитайте се да напишете буквите от азбуката с молив, без помощта на ръцете. Стиснете молива със зъби - след 10-та буква ще почувствате напрежение в мускулите на лицето.

Сега за здравия сън. Естествено, необходимо е да се изработи навик да си лягаме и ставаме по едно и също време. Освен това, необходимо е да спим на твърд матрак и твърда възглавница. Не е необходим матрак с "троен" ортопедичен ефект, ще бъде достатъчен и по обикновен. По време на сън, главата не трябва да се отпуска надолу.
За да се отървем от двойната брадичка също е полезно редовно да ходим на сауна. За ползите на сауната е изписано много. След сауната можем да масажираме бузите и брадичката.

Обикновено след около месец горе описаните процедури дават осезаеми резултати, но по-трудно ще бъде да запазим постигнатото и да не допускаме отново появата на двойна брадичка.

More from View Sofia

More Hair