Следва

Какво гледахме тази седмица: "Съдилището" - реализъм и силно актьорско присъствие

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

От днес до края на месеца ще сме заети с 28-то издание на филмовата фиеста Киномания...

Movies & TV преди 9 години

От днес до края на месеца ще сме заети с 28-то издание на филмовата фиеста Киномания. И няма как иначе, чакат ни близо 60 заглавия, които за киномани като нас, това е повече от вълнуващо. "Потъването на Созопол" е първата спирка от дългото кино пътешествие, и ще може да му се насладим още тази вечер от 19:00 часа.

През изминалата седмица се отдадохме на хорър изживявания с лентата "Джазабел", но за съжаление нищо не успя да ни уплаши толкова много, затова продължаваме търсенето измежду новите заглавия, които сме подбрали днес.

Нека си припомним какво още има за гледане от предишните седмици (Trailer1, Trailer2, Trailer3, Trailer4) и да започваме кино обиколката, като за начало с още едно българско заглавие:

Action!

"Съдилището" ("The Judgment")

Актьорите: Ина Николова, Мето Йовановски, Христо Мутафчиев, Васил Василев - Зуека, Параскева Джукелова, Ованес Торосян, Асен Блатечки, Мики Манойлович

Режисьорът:
 Стефан Командарев

Сюжетът: Филмът разказва историята на Митьо и неговия син Васко, които живеят в планински район близо до българо-турско-гръцката граница. Митьо приема опасна работа, свързана с нелегален трафик на емигранти към България.

Той е загубил всичко, което някога е имало значение за него – съпругата си, работата си и доверието на сина си. За да спаси поне връзката с детето си, Митьо трябва да признае и плати за греха си, извършен някога...

Премиерата: 21 ноември (България)

 

"The Imitation Game"

Актьорите: Бенедикт Къмбърбач, Кира Найтли, Марк Стронг, Матю Гуд, Рори Киниър, Чарлс Данс, Алан Лийч и Матю Беард.

Режисьорът: Мортен Тилдъм

Сюжетът: „The Imitation Game” разказва трагичната история на осъдения на химическа кастрация за хомосексуализъм брилянтен математик Алан Тюринг (Къмбърбач) и ролята му в разбиването на кода Енигма – забележително постижение, което дава предимство на съюзниците във Втората световна война.

Премиерата: (14 ноември Великобритания, 21 ноември САЩ)

"Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 1" ("The Hunger Games: Mockingjay - Part 1")

Актьорите: Евън Рос, Елизабет Банкс, Сам Клафлин, Уес Чатам, Елдън Хенсън, Филип Сиймур Хофман, Джулиан Мур, Лили Рейб, Натали Дормер, Лиъм Хемсуърт, Джош Хътчерсън, Дженифър Лорънс, Джефри Райт

Режисьорът: Франсис Лорънс

Сюжетът: Световният феномен „Игрите на глада“ продължава да поддържа разбушувалия се огън с новия филм „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част I“, който заварва Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс) в окръг 13, след като тя буквално разрушава игрите завинаги. Под ръководството на Президент Койн (Джулиан Мур) и напътствията на доверените си приятели, Катнис разперва криле и се впуска в борба за спасяването на Пийта (Джош Хъчерсън) и един народ, вдъхновен от нейния кураж.

Премиерата:
21 ноември (България)

"Miss Meadows"

Акьорите: Кейти Холмс, Джеймс Бадж Дейл, Калан Мълви, Стивън Бишъп, Тайлър Корбет

Режежисьрът: Карън Лий Хопкинс

Сюжетът: Звездата от “Батман в началото” и “Смущаващо поведение” Кейти Холмс изпълнява главната роля на госпожица Медоус - привлекателна и учтива учителка, зад чиято мила фасада се крие ловка отмъстителка, която е твърдо решена да въдвори ред в този хаотичен и безмилостен свят.

Независимо от последствията. Борбата срещу злото обаче бива затруднена от чувствата, които Медоус започва да изпитва към местния шериф.

Връзката между двамата започва да влияе на моралния компас на младата жена и сега тя е принудена да отговори на тежкия въпрос “Коя всъщност е госпожица Медоус?”.

Премиерата: 14 ноември 









 

More Movies & TV