Следва

Шакшука от Близкия изток

Британски моден дизайнер представи мулти-сетивна колекция за машинно пране

На 13 ноември 2014 г, по време на втората годишна среща P&G Future Fabrics, глобалният моден...

All About Life преди 9 години

На 13 ноември 2014 г, по време на втората годишна среща P&G Future Fabrics, глобалният моден консултант на марката Джайлс Дийкън, разкри ексклузивно най-новите си модели за машинно пране, част от колекцията ‘Dress for Yes’ за Lenor и специално създадена колекция за Ariel.

Дийкън споделя: „След година работа с P&G Fabric Care ясно виждам напредъка им в грижата за дрехите. Прекарах известно време с талантливия екип в центъра за иновации в Брюксел и станах свидетел на постиженията му. Вдъхнови ме това, което Ariel и Lenor могат да направят, за да запазят дрехите красиви за дълго време.

За тази нова колекция бях вдъхновен от макро-тенденцията на мулти-сетивната мода и тъкани. Фактът, че Ariel и Lenor имат способността да запазват и защитават тоалетите, ме вдъхнови да създам модели, които показват на практика най-доброто от всяка марка. За Ariel най-важно бе да запазя първото впечатление, цветовете, самочувствието и въздействието. За Lenor се фокусирах върху това дам на хората самочувствието да носят даден тоалет цял ден и вечер да се чувстват в него толкова добре, колкото и сутрин.“

P&G Future Fabrics обединява водещи експерти в света на модата и тъканите в един уникален празник за сетивата

P&G Fabric Care разкрива ексклузивно как се развива, за да посрещне мулти-сетивните тенденции и предизвикателството да поддържа дрехите на потребителите красиви за по-дълго. Тазгодишната среща се провежда в оживения Берлин, където P&G Future Fabrics обединява в едно мода, тъкани и психология, за да разкрие как нашите несъзнателни решения оказват влияние върху възприятието ни за дрехите.

Подобряване на уникалния 3-степенен подход в науката за тъканите, за да запазят дрехите по дълго своите мулти-сетивни свойства

В своя реч Джон Търнър, Директор Научни изследвания и развитие на Р&G, разкрива защо с времето предпочитанията и възприятията на хората за техните дрехи постепенно се променят. Търнър обяснява, че учените на P&G въвеждат иновации в 3-степенния подход в науката за тъканите: почистване, защита и съживяване на дрехите, с цел да удължат и подобрят мулти-сетивните свойства на тъканите, които оказват влияние върху възприятието за дрехите: външния им вид, усещането и аромата им. Жизненият цикъл на нашите дрехи често се скъсява, защото не се грижим правилно за запазването на тези свойства.

Търнър коментира: „Гардеробите ни са пълни с дрехи, но носим само 20% от тях през 80% от времето. А защо не носим и останалите? Защо вече не харесваме дрехите, за които сме похарчили парите, които сме изкарали с толкова много труд? P&G поглежда върху грижата за дрехите от нов ъгъл, за да открие отговора. Ние прилагаме най-новите открития в сферата на когнитивната наука за човешкото възприятие, за да разберем защо отхвърляме дадено облекло и как връзката ни с дрехите се променя с времето. Прилагайки тези открития в работата, ние придаваме изцяло ново значение на грижата за тъканите за потребителите и техните дрехи.

Среща на когнитивната наука с модата и тъканите

Première Vision - официален партньор на P&G Future Fabrics и уважаван експерт по темата за тенденциите в тъканите, откри срещата с презентация на Сабин ЛеШателие, асоцииран моден директор. Презентацията се фокусира върху модата като мулти-сетивно изживяване и илюстрира как тъканите са много повече от това, което виждаме – те са алхимия от външен вид, усещане и поведение. На срещата бяха разкрити най-новите тенденции в текстилната индустрия и иновации в тъканите, които комбинират въображение и технологии, за да създадат вълнуващи мулти-сетивни тоалети, подходящи за машинно пране и лесни за поддръжка.

Тенденцията към мулти-сетивна мода бе представена по-подробно в презентацията на д-р Лоурънс Розенблум – експерт по когнитивна психология, който разкрива, че изследванията върху психологията на възприятията през последните години водят до надигане на „мулти-сетивна революция. Тя показва, че нашите сетива са винаги взаимосвързани и повлияват избора, предпочитанията и настроенията ни повече отколкото осъзнаваме, при това по начини, за които не си даваме сметка. Сътрудничеството на Розенблум с P&G демонстрира как хиляди крос-сетивни възприятия оказват влияние върху взаимоотношението ни с дрехите и избора ни на тоалет – как изглеждат дрехите, как ги усещаме на допир, как ги възприема обонянието ни.



Вицепрезидентът на P&G Fabric Care за Европа, Робърт ван Папелендам коментира:

„Миналата година обявихме, че мисията на P&G е да изведе представата за почистването и грижата за дрехите на едно по-високо ниво. Тази година в сътрудничество с невероятните ни партньори тласкаме нашата мисия още по-напред – да изследваме как човешката психология и анализа на когнитивно поведение могат да ни помогнат да подобрим нашите продукти.

В P&G Fabric Care ние постоянно се стремим да посрещаме нарастващите нужди на хората. От научните изследвания до дизайна на дрехите - ние сме наясно с ползите от по-доброто разбиране на когнитивното поведение на всеки един етап. Изключително вълнуващо е да знаем, че можем да подобрим продуктите си на едно толкова човешко ниво и мислим, че именно това е ключът към истински успешния продукт днес.“

Най-новата иновация Ariel течен „прах“

Новият Ariel течен „прах“ осигурява мощно почистване и защита, за да останат тъканите красиви за по-дълго. Предназначена за потребителите, които не искат да правят компромиси с чистотата на дрехите, премахването на упоритите петна и защитата на тъканите, течна формула се справя с различни платове и премахва отлично петната още с първото изпиране. Сега формулата включва и специална капачка за предварителна обработка на петната, която едновременно с това е прецизно проектирана, за да се избегне увреждане на влакната.

Новият Lenor суперконцентрат с FRESHLOC технология


Учените на Lenor обединиха усилията си с креативните създатели на парфюми, за да вложат всичко научено в последното обучение на P&G – FibreSCIENCE, използвайки когнитивната наука , за да подобрят начина, по който жените усещат дрехите си на допир. Вдъхновени от връзката между емоциите на хората, техните възприятия и усещания, Lenor представя технологията FreshlockTM – която подобрява дрехите и настроението чрез технологията на новия Lenor Superconcentrate, която осигурява изтънчен аромат и свежест през целия ден.

Технологията FRESHLOCKTM е еволюцията на технологята на Lenor Scent Capsule, подобрена с по-силен слой, който позволява освобождаването на аромат не само, когато капсулите се разтворят, но и по-богато ухание на парфюм в сравнение с предишните продукти на Lenor, за да се запази сутрешното ухание на дрехите през целия ден.

Капсулите се разтварят постепенно по време на последния цикъл на пране благодарение на триенето (напр. по време на центрофугиране, простиране, гладене, обличане и т.н.), и постепенно освобождават аромат през целия ден.
 

More All About Life