Следва

Men's Еxhibit: Вечните божествени класики на Saint Laurent

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Не толкова пресен, но по-ужасен от всякога, моден гаф прикова вниманието и задружното ни...

All fashion преди 9 години

Ким в неутрална катастрофа

Никак, ама никак не сме изненадани, че г-жа Уест отново намери почетно място в седмичния ни разбор на модните несполуки и съвсем сериозно се замисляме, дали пък да не й направим годишен абонамент.

Напоследък Ким доста се постара да ни убеди в липсата си на усет към собствения си стайлинг, а също и към фешън начинанията си. Последната й изцепка е в иначе неустоимите nude нюанси, които обаче в случая не си партнират добре с пищните й форми.

Риалити звездата се появи в наситина стряскащ аутфит на събитието Bellami, промотиращо новата линия екстеншъни за коса на сестра й - Кайли Дженър.

Панталонът, или по-точно обектът, който играе неговата роля, е свръх неприятно безформен и придава тромавост и гротескна осанка на долната част от тялото на Кардашиян. Късата блуза тип „прегърни ме” пък леко смачква мащабния й бюст и хич не му прави услуга.

Поредна черна точка в модния профил на Ким! Мислим си, че е време да се замисли сериозно за начина, по който се облича.

София Борисова силно "вдъхновена" от тайванка









Не толкова пресен, но по-ужасен от всякога, моден гаф прикова вниманието и задружното ни възмущение в офиса. Както колегите от Монитор споменаха през Септември, родната ни дизайнерка София Борисова най-нахално и безочливо представи чужд труд за свой. Става въпрос за тази пеперудена рокля, провъзгласена отскоро за най-новото ни родно и невероятно творение, която всъщност е създадена през 2005 г. от тайванската дизайнерка Лули Янг.





Тя нарича модела си The Monarch и я създава първоначално от хартия по повод тематичен конкурс, а скоро след това и от коприна. Бидейки иконичен модел за нейната кариера, коприненото изящество се продава на цена 2000 $, а тази, откраднатата от госпожа Борисова се продава в шоурума й за едва 2 000 лв., като дори и служителка в бутика на дизайнерката потвърдила, че моделът е авторски. Модните кражби са нещо често срещано, особено в България, но наглостта на носителката на "Златна игла" премина гласно всички граници, без дори да промени и шев по откраднатата идея.

Апелираме за вниманието ви към тази заемка и се надяваме, че който трябва си е получил урока, за да не се налага да се срамуваме в бъдеще от подобни родни "дизайнерски" прояви.

Кристо и модните му напъни













На 11 ноември в Пресклуб БТА се проведе пресконференция във връзка с уникалния по рода си музикален и социален проект RICHMART JUNIOR с участието на хип-хоп изпълнителя КРИСТО. Проектът цели да насочи вниманието към децата с неуморния им ентусиазъм и тяхната невероятна креативна енергия.

Дотук всичко звучи прекрасно, но, да си признаем, очаквахме някаква проява на лош вкус, в тази иначе така красива инициатива. И се оказахме прави - голям, скандален, че и моден гаф прикова критичния ни поглед - хип-хоп изпълнителят Кристо е започнал да се изявява като дизайнер и дори е основал свой едноименен бранд "КРИСТО". Това обаче не е всичко, което предизвика възмущението ни - като един от акцентите на деня бе новата линия сака на гореспоменатия бранд.

Те са създадени за деца и тийнейджъри, съвместно с Richmart Junior, и се характеризират с безвкусица, дразнещи окото принтове на донъти, снимки, непоносими флорални мотиви и безумие, примесено с огромна доза самоувереност. По принцип подкрепяме творческото развитие на децата и инициативи от този тип, но с едно единствено условие - крайният продукт трябва да бъде адекватен.

И вярваме, че този проект би имал реален шанс, ако взимащите участие в дизайна тийнейджъри бяха напътствани от истински дизайнер с адекватно мнение, а не от хип-хоп певец.

Кампанията на Versace x Riachuelo









Адриана Лима обикновено изглежда поразително красива и гореща, но в тези снимки нещо не са се получили нещата. Това е първата фотосесия на бразилската красавица за марката, но определено не сме впечатлени от резултата. Не ни допадат аутфитите в комбинация с цветните декори на заден фон, изглеждат някак евтини и пластмасови. Нещата някак стават прекалено много, когато съчетаеш животински шарки с искрящи неонови цветове. Личи си, че снимките са силно обработени на photoshop, а красивата Адриана е загубила присъствие и обаяние за сметка на изкуствена и сива външност.



675 долара за Лобутин?




Не, не става въпрос за изящен чифт обувки от емблематичния бранд, за които цената някак си би била смилаема, а за чисто новата подобрена версия на лакa за нокти, естествено в култовото червено, който от "скромните" 50 долара скача на космическите 675.

Всъщност, Лобутин въобще не е магьосник на козметичните смеси и съвсем не е измайсторил супер иновативно и дълготрайно "облекло" за ноктите ни. Просто е добавил цели 1 500 изящни кристала Strass в два тона върху стъклената бутилчица, опаковал я е в черна лачена кутия, декорирана с кожени и кристални цветя, вдъхновени от пищните чепици на име Pensamoi.

Въпросният бляскав отбор носи името Starlight, което ни идва леко скучно и предвидимо, и е лимитиран празничен обект, който смятаме за твърде разточителен и помпозен, пък бил той и ръчносглобен.

Сещаме се за поне 20 неща, в които бихме инвестирали въпросната сума, а наистина хубав лак за нокти можем да си закупим и за 20 лв.

More All fashion