Следва

Тейлър Суифт хедлайнер на ежегодния парад на ангелите

УНИЦЕФ открива изложба „Детските права имат лице и история“

УНИЦЕФ открива изложба „Детските права имат лице и история“ 

Events преди 9 години

КАКВО? Откриване на фотографска изложба на УНИЦЕФ „Детските права имат лице и история“

КОГА? 18 Ноември 2014, 12:30ч.

КЪДЕ? град София, на пл. Света неделя, до входа на метростанция Сердика

КОЙ? г-т Тодор Чобанов, Зам.-кмет на Столична община, г-жа Мария Златарева, Зам.- представител на УНИЦЕФ за България и участници (деца и възрастни фотографи) във фотоиницитивата.

ЗАЩО? Изложбата „Детските права имат лице и история“ цели да покаже живота на децата в България през призмата на техните права. Снимковата панорама е организирана в рамките на инициативата „УНИЦЕФ Фоторепортери“ в партньорство със Столична община по повод 25 години от приемането на Конвенцията за правата на детето.

За УНИЦЕФ:
УНИЦЕФ е Детският фонд на Организацията на Обединените Нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам, УНИЦЕФ е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 190 страни по света. УНИЦЕФ помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства.

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?