Следва

Double Trouble: Два варианта да преборим грипа - 7 дни билки или 4 с лекарство

Силата на навиците! 20 за впечатляваща форма

Интернет прелива от нови и нови диети, с които магически да свалиш 2 килограма за пет минути и...

Health преди 9 години

Интернет прелива от нови и нови диети, с които магически да стопиш 2 килограма за пет минути и да смъкнеш три размера за уикенда, но на всички ни е ясно, че те са прекалено преходни, за да ги вземем насериозно. Отдавна знаем, че тайната на добре поддържаното тяло се крие в малките неща и от години изповядваме собствена религия затова кои са точно те. Вече изпробвани, ги обощаваме като 20 лайфстайл съвета, които веднъж, ако изградиш като навици, едва ли ще имаш повече проблеми с теглото. Горещо препоръчваме!

Забрави за газираните напитки

Няма основателна причина да пиеш газирани напитки, точка. Изсипи кенчето кола, там където му е мястото, в тоалетната (където се превръща в изненадващо ефективно средство за почистване). Дали пиеш сода с фруктозен царевичен сироп или подсладена с аспартам или спленда, тя със сигурност пречи за достигане на мечтаното тегло. Освен това изобщо, ама изобщо не е здравословно!

Глези се



Не се лишавай от любимите си храни. Нормално е понякога да ти се хапва нещо вкусно и калорично, наслаждавай се на храната, която обичаш в умерени количества. Нито една храна, сама по себе си, не увеличава теглото ти, всъщност размерът на порциите е това, което те саботира.

Хапвай на често



Винаги имай под ръка нещо за хапване, така винаги ще си подготвена, когато те връхлети глада. Когато си гладна, е най-вероятно да направиш грешни избори. Така че, скрий в чантата си пълнозърнести десерти, плодове или ядки.

Бъди вегетарианец на непълно работно време



Може би за теб е немислимо да се откажеш изцяло от месото и млечните продукти. Но все пак дай почивка на тялото си от животинските протеини. И си избери два-три дни седмично, в които да заложиш предимно на зеленчуците. Зелените приятели са богати на фибри и вода, така че ще те заситят без да ти се лепят, където не трябва.

Хидратирай се



Понякога може да си мислиш, че си гладна, когато в действителност си просто жадна. Стреми се да пиеш по осем чаши вода на ден, добавете лимон за свеж аромат и витаминен тласък.

Намали млякото в кафето



Дори не ти минава през акъла да си купиш шоколадче, но ароматното мока фрапучино има също толкова много мазнини и калории, ако не и повече. Не, не означава че трябва да се откажеш от кафето, само обърни нещата, вместо напитка с повече мляко и захар, отколкото с кафе, си вземи просто кафе с малко мляко.

Стой далеч от изкуствени подсладители



Изкуствените подсладители увеличават апетита и водят до подуване на корема и умора, а освен това са и ужасно вредни. Замени ги с кафява захар или мед, в една чаена лъжичка мед има само шестнадесет калории.

Не се тъпчи

Яж, докато се почувстваш сита, не натъпкана. Според добрият етикет, една дама трябва да оставя вилицата си между всяка хапка, техника, която освен, че демонстрира добро възпитание, също ти дава време да осъзнаеш кога да спреш да ядеш, преди да се почувстваш препълнена.

Заложи на малкото



Когато се храниш навън, винаги поръчвай малка порция. Няма значение дали става въпрос за кафе, салати, супи, замразено кисело мляко, ако искаш да бъдеш слаба, винаги избирай малкия размер.

Не се залъгвай

Опознай себе и, ако разбереш, че не можеш да си държиш ръцете далеч от шкафа с пакетираните храни (чипс, печени фъстъци, бонбони и подобни), се отърви от тях, заменяйки ги с плодове, хумус, ядки или сушени плодове.

Обичай предястието



Наслади се на салата или супа, преди вечерята, когато се храниш навън. Тези храни са с ниско съдържание на калории, но създават усещане за ситост, оставяйки ти много по-малко място за основното. 

Нощта е за почивка



Увери се, че не консумираш тежки храни вечер. Няма смисъл да се ограничаваш по цял ден и след това да се натъпчеш вечерта. По-добре заложи на силна храна през деня, когато в действителност ти е необходима енергия и гориш калории. Вечерта е за почивка.

Не яж пред телевизора

Ако все пак си гладна, си избери храни богати на фибри, вместо обичайните заподозрени пакетирани и наблъскани със сол и консерванти. Хапвай неща, които ти дават по-малко калории, като плодове или мюсли.

Хапни преди партито



Задължително си направи една малка закуска преди да отидеш на парти. Опитай с шепа сурови ядки или парче плод, така няма да се появи онзи хищен глад, който те кара да взимаш лоши решения.

Пълнозърнест моля!



Винаги избирай пълнозърнести храни и избягвай бялото брашно. По този начин, не е нужно да се отказваш от въглехидратите изцяло. Пълнозърнестите храни ти дават усещане за ситост за по-дълго и поддържат нивото на кръвната захар, доставят ти нужните витамини и минерали. Бялото брашно бързо се превръща в захар в тялото и ако не го изгориш, ще го съхраниш като мазнини.

Изяж си закуската



Закуската дава тласък на метаболизма и те предпазва от това да изядеш по-голямата част от необходимите калории през нощта.

Бъдете активна



Спортувай най-малко по три часа всяка седмица. Дори това да означава, да се събудиш един час по-рано, за да отидеш във фитнеса, да си направиш дълга разходка след вечеря или да слезеш няколко спирки по-рано от автобуса или метрото.

Но, все пак спорта не е всичко

Ходенето на фитнес, не означава, че след това може да се възнаградиш с огромен десерт. Доброто хранене и упражненията работят ръка за ръка и ти помагат да сваляш килограми.

Избягвай миш-маш вечерята

Не, не ястието, а бързото хапване на крак, на каквото свариш в хладилника. Проблемът да се храниш накуп с хумус, крекери, кисело мляко и т.н. е, че така не можеш да контролираш количеството храна, което поемаш и често в крайна сметка си поела повече калории, отколкото трябва.

Не на храната след вечеря

Забрани си да хапваш след вечеря. Калориите ни дават енергия, а всъщност ние нямаме нужда от енергия, за да спим.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.