Следва

Новият брой на Madame Figaro

Converse Century

Кецовете, които носиш от сутрин до мрак и от зиме до лете, навършиха цяло столетие. Всичко започва в Америка през 1908 година...

All fashion преди 15 години

Кецовете, които носиш от сутрин до мрак и от зиме до лете, навършиха цяло столетие. Всичко започва в Америка през 1908 година, когато във фабриката на Маркус Конвърс се произвежда специална линия спортни обувки - първо за тенис, а след появата на баскетбола и за високите момчета. С годините All Star се превръща в американската легенда, по която целият свят полудява, а типичният дизайн с връзки до глезена става символ на свободния модерен човек.

Култът към "звездата" в съвременния свят не спира да се разраства, а от българска страна 100 годишният рожден ден на Converse се превърна в истинско арт събитие.





Студентите от специалност "Мода" в Национална художествена академия са успели да изразят идеите си без ограничения. 90 модела на класическия кец изненадаха с нестандартни дизайнерски решения не само в цветовете, но и във формите. От чанти и портмонета, до цели скулптури впечатлиха с идеи и сръчност, а журито в състав проф. Греди Асса, проф. Мая Богданова от НХА и представители на Converse България излъчиха трима победители и наградиха още двама студенти с безспорен талант.




Артистична бе и изявата на водещия Дидо от Д2.

Всичките 90 творби на студентите ще бъдат изложени в галерия „Академия" от 27 Ноември.

Виж всички снимки от изложбата >>

More from View Sofia

More All fashion