Следва

In the mood for music: Fakear - La Lune Rousse feat. Deva Premal

Трип хоп дуото Lamb издаде новия си студиен албум Bacskpace Unwind

През октомври британците издадоха 6-тия си поред албум, включващ 10 напълно нови парчета...

Music преди 9 години

През октомври енигматичните Lamb пуснаха в разпространение новия си албум, озаглавен Backspace Unwind. Албумът включва 10 нови парчета, написани от Andy и Lou с няколко включвания в инструменталите от Tom Trapp, който е работил върху целия аранжимент при записването му в Air Lyndhurst Studios в London. Дигиталната версия на албума, включваща 2 бонус трака може да бъде поръчана онлайн от официалния канал на Lamb в iTunes Store.

По-рано тази година Andy и Lou се завръщат в студиото, за да запишат 6-тия си поред албум, озаглавен със загадъчното име Backspace Unwind. По-голяма част от записите са осъществени в студиото на Andy – The Lookout. Освен в него, двамата прекарват време в Distillery studios близо до Бат (Англия) и избягват на пътешествие до Гоа (Индия), за да съберат емоции и вдъхновение от местната атмосфера. Създаването на новия албум е описвано от Lou Rhodes като „откривателско пътешествие, което не се нуждае от карта или компас“. Тя споделя още, че в албума се срещат всички неотъпкани пътеки и непознати музикални методи, които Lamb са избрали да следват през последните няколко години.

Парчето „Backspace Unwind“ е едно от първите, записани за компилацията и ако се заслушаш думите някак си описват началото на този процес. Идеята е била да се загърби всичко старо и да се започне напълно на чисто с нещо съвсем ново и различно. Със своето денсфлор звучене, песента разбива дори собствените музикални предубеждения на бандата. Откриващият трак „In Binary“ е написан от Lou с текст, изтъкан от свободни асоциации, превръщайки се в нещо като идеален фон за медитация. Целта е всеки, който го слуша да се остави да бъде проводник на звуци и картини, които свободно преминават през него. Следва “Shines Like This”, в който свободните асоциации са на още по-дълбоко ниво. Там Lou загатва за идеята, че докато целево търсим смисъла в конкретните думи, същността може и да се крие някъде в празните пространства между тях.

“We Fall In Love” е първият разпространен трак от албума и разказва за възможността два живота да се пресекат и да се получи така нареченото звездно приравняване. Заедно с песните “As Satellites Go By” и “What Makes Us Human” разгръщат космическата тема, засегната в албума. Следват три любовни изповеди: “Nobody Else“ – вълшебна, отнасяща те някъде високо; “Doves & Raven” – лична история за пускането на свобода на онова, което най-много искаш да се завърне и “Only Our Skin” – приказка за красотата да държиш любимия ти непрестанно близо до теб.

В крайна сметка албумът се превръща в един разказ за най-личните и емоционални човешки дълбини, в които всеки от нас е скрил истинската си същност. Backspace Unwind е от онези музикални колекции, които ще ти помогнат да чуеш и разбереш поне малко повече себе си и да повярваш в лечебната сила на музиката.

Не пропускай да чуеш Lamb на живо в София на 8-ми март 2015, когато те ще излязат на сцената на Sofia Live Club по покана на EventEase, за да представят новия си албум Backspace Unwind.


БИЛЕТИ РАННО ПИЛЕ: 30/35 лв. /Само в магазин Яко ул. Граф Игнатиев 43 / и на 0886 33 33 67
Стандартни Билети: 33/40лв: Онлайн и в мрежата на Eventim.bg /Пикадили, Офис 1, ОМВ, Германос и др./

Следете събитието във Facebook.
 

More from View Sofia

More Music