Следва

Артистично вдъхновение: Изложбата „Ало”, или 135 години телекомуникации в България

И принцовете играят игрички. Уилям предпочита Angry Birds

Както е известно кралската особа е активен природозащитник. Той e председател на...

People of art преди 9 години

Както е известно, кралската особа е активен природозащитник и дори е председател на организацията United for Wildlife, която се занимава с опазването на дивата природа.

Новата му кауза е свързанa с опазването на изчезващия вид животинки- панголини. Малките бозайници са жертва на бракониери, заради поверието, че месото им е лечебно. За да популяризира каузата си за тяхното опазване, британският принц Уилям II, се свързал със създателите на най-популярната компютърна игра Angry Birds, с идеята да създадат нов продукт, в който главен герой са панголините.

Новата игра се казва Roll with the Pangolins, като името й идва от това, че Ж=животинчето се навива на кълбо, когато е застрашено и от там "Завърти се с панголина". Аркадата вече е достъпна за над 200 милиона ползватели на популярната игра, като принцът се надява да привлече още повече вниманието на хората към изчезващия вид.





More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра