Следва

Lavazza представи KAFA: Пиршество на вкуса, едно пътуване до корените на кафето

Какво е това лично пространство и защо трябва да го уважаваме

Когато сме още на етап романтично ухажване и в бонбонено-букетния период, всеки партньор се притеснява да пита другия за това с кой току-що е разговарял по телефона или си е писал в някоя от социалните мрежи...

Life преди 9 години

Когато сме още на етап романтично ухажване и в бонбонено-букетния период, всеки партньор се притеснява да пита другия за това с кой току-що е разговарял по телефона или си е писал в някоя от социалните мрежи. Но колкото повече се срещаме и опознаваме, толкова по-сложно и по-трудно става поддържането на такива отношения.

Все по-често и по-често започваме да забравяме за това, че за всеки човек е важно да има и да упражнява правото си на личен живот. Това води до взаимни обиди, а понякога може да унищожи дори и най-силната връзка. Ето защо, преди да се опитаме да отидем на страницата на партньора си в социалните мрежи е необходимо да помислим, дали ще ни бъде приятно, ако той разкрие цялата ни кореспонденция? Бихме ли понесли постоянен и пълен контрол? Едва ли.

Всеки от нас има право на лично пространство и на някакъв личен живот. Би било чудесно, ако всеки член на семейството има възможност поне за час да се уедини и да се занимава с нещо лично или просто да полежи пред телевизора, преглеждайки механично каналите.

Личното пространство е необходимо за запазването на благоприятния климат в отношенията между партньорите, ако то не съществува, тогава на съпрузите ще им стане безинтересно и ще искат да прекарват все по-малко и по-малко време заедно. В края на краищата, не е необходимо постоянно да бъдат заедно, да ходят в една и съща компания, всички вечери да прекарват заедно. Такава идилия е възможна само в приказките и любовните романи.
В реалния живот това не се случва, защото животът си тече, а постоянният контрол го прави непоносим. Личното пространство е един вид гаранция, че и в бъдеще ще продължаваш да бъдеш интересен на своята половинка, понеже ще има една постоянна, макар и малка интрига. А понякога, ако някой от партньорите сам изяви желание, може да сподели най-съкровените си мисли и желания.

Освен това, ако ограничаваш свободата на партньора си и правото на лично пространство, на него ще му стане много обидно, че е спрял да прави любимото си занимание и с времето ще се появи силно негодувание и съжаление, че не е успял нищо да постигне, и ще започне да мърмори и да те упреква.

More from View Sofia

More Life

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 7 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.