Следва

Стил урок на седмицата: Бохо ресни

Поне 10 неща, които не знаеш за модните марки

Най-обичаните и популярни брандове в света крият купища интересни факти, които най-вероятно не са ви били известни до този момент...

All fashion преди 9 години

Най-обичаните и популярни брандове в света крият купища интересни факти, които най-вероятно не са ви били известни до този момент. Това, че Zara почти никога не са се рекламирали, а за H&M работят 260 дизайнери, от които 100 отговарят за създаването на десените, са само малка част от интересните детайли, които ще ти разкрием. Започваме...

Първоначално Forever 21 е наричан Fashion 21


Огромната верига за дрехи и аксесоари отваря първия си магазин през 1984 г. в Лос Анджелис и популярността му бързо се разраства, което води до скоростно отваряне на нови локации. С течение на времето, собственикът на веригата сменя името с нещо по-оригинално и лесно запомнящо се, а именно Forever 21.

Работната площ в Sephora се нарича сцена, консултантите са артисти, а работното им облекло - костюми


В интервю през 2008 г. една от служителките в Sephora разказа, че да работиш там е като да изнасяш представление ежедневно. При разговора тя използва псевдоним Ясмин и споделя, че сцената е мястото, където се извършват продажбите, бекстейджът е останалото пространство, а служителите са артисти. Черните им работни дрехи се наричат костюми, никога униформи, а началниците са водачи.

Asos издава месечно списание


Създадено е през 2007 г. и се разпространява в хартиен вариант из цялото Обединено кралство, но всеки може да го чете онлайн на сайта им. Изданията редовно включват интервюта с известни личности, като в декемврийският брой за 2014 г. то е с Рита Ора.

Topshop и Miss Selfridge са собственост на една и съща компания


Двата бранда, заедно с Dorothy Perkins са собственост на Arcadia Group.

Gap Inc е собственик на Intermix


Gap Inc, компанията, която държи The Gap и Old Navy, притежава и онлайн магазина за дизайнерски дрехи и аксесоари Intermix от 2012 г. насам.

Глобалната верига Zara първоначално се е наричала Zorba


Бившият съпруг на създателката на Zara, Розалия Мера, първоначално продавал нощници в малък магазин в Испания с името Zorba, но в близост съществувал и бар със същото име, чийто собственик подал оплакване срещу дублажа. Затова се е наложила и смяната от Zorba на Zara.

Можем да купуваме стоки за дома от H&M


Вярно е, че в България все още не се предлагат, но в останалите техни магазини по света можем да купуваме декоративни възглавнички, покривки, свещници и дори спално бельо.

Мултибрандът Uniqlo създаде униформите на няколко азиатски страни по случай Параолимпийските игри през 2013 г.


Японският бранд Uniqlo спонсорира и създаде униформите на Южна Корея, Сингапур и Япония за провелите се през 2013 г. Параолимпийски игри.

Old Navy е кръстен на бар


Универсалният магазин за семейна мода всъщност е кръстен на бар в Париж, още от създаването на компанията през 1994 г.

J. Crew е започнал като каталог


За цели 6 години, след създаването на бранда през 1983 г., закупуването на дрехи и аксесоари с етикет J.Crew е било възможно само след поръчка от каталога им. Чак през 1989 г., брандът отваря първия си магазин в Ню Йорк.

More All fashion