Следва

Уроци по здраве: Три алтернативи при болно гърло

Детска София: Деца и популярни пианисти свириха по време на музикална инициатива

Музикалната инициатива ДА СВИРИМ НА КЛАВИНОВА ЗАЕДНО изведе концертното изкуство извън...

All About Life преди 9 години

Музикалната инициатива ДА СВИРИМ НА КЛАВИНОВА ЗАЕДНО изведе концертното изкуство извън традиционната му територия и го доближи до деца и родители в Serdika Center. В тридневната акция се включиха пианистите Ясен Велчев от група ТЕ, Мария Каракушева и Пламен Денчев. Тримата демонстрираха талант, въображение и импровизаторски умения зад най-новите модели дигитални пиана от серията КЛАВИНОВА.

Наред с вече утвърдените и познати имена на сцената се изявиха още деца от Музикалното училище, които представиха произведения в различни стилове. Първата от серия акции, зад които застава YAMAHA България имаше за цел в непринудена атмосфера да разклати клишета, свързани с музикалното обучение. Съществуват редица източници, които говорят за благотворното влияние на музиката върху децата и тяхното развитие, директните и индиректни качества, които тя развива. Паралелно с изучаването на музика, детето разкрива креативни заложби и развива комуникационни умения. Именно затова една от инициативите, които работят за нов подход в музикалното обучение "Учим заедно пиано", извежда на преден план предимствата на груповия пред индивидуалния урок.



През декември предстоят следващи акции, които ще търсят необичайния подход, за да открехнат за родители и деца вратата към света на музиката. В основата си стартираните инициативи търсят модерния модел на обучение, атрактивен и съобразен с възрастта на децата, като целта е да се събуди у тях интерес и любов към стойностното изкуство, както и да се помогне на родителите да открият таланта на своето дете.






Мария Каракушева


Ясен Велчев
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.