Следва

Най-новото от магията Бalkansky за юбилейното издание на “Drum and Jazz”

Калканджиева и Кали на нисък старт към мутренските времена

А ние, другия път, когато отидем да мерим сили на Генерал, първо ще попитаме кои ще са гостите! 

People of art преди 9 години

Двете брадърки, които засякохме снощи да хвърлят зарове и пият уиски на една маса, по време на превърналия се в емблематичен Jim Beam Турнир по Генерал, за който ви разказахме преди малко, истински смутиха присъстващите на иначе свръхсимпатичното събитие, с претенциозно и противно поведение, с нищо непредизвикано от околния свят. 

Накратко - високо самочувствие и демонстративна показност, а с две думи: откровена простота, се оказа положението, ако търсим начин да обобщим така създалите се ситуации. И разказваме, макар да не ни се иска, защото ни е срам...  

Първата, заподозряна в умиление към мутренските времена, бе Кали, за която явно забраната за тютюнопушене на обществени места се оказа неприложима в нито един момент от иначе приятната за всички вечер. Без каквито и да е задръжки, фолкаджийката запали цигара в клуба, с презумпцията, че, бидейки Кали, никой не може копче да й каже. Не, че ни се иска да определяме интелекта и ценностите на хората по това каква музика правят, но твърдо смятаме, че зависимост има, и тя е с нарастващ негатив в посоката на фолка. Факт, не нов, но извънредно дразнещо подчертан вчера от еуфоричната многодетна майка.

Скоро след нахалното одимяване /не ни разбирайте погрешно, и ние припалваме, но винаги на местата, които са ок по закон!/, се оказа, че това с музиката може и изобщо да не е фактор, след като малко след грубата проява на певицата, друга жена "еталон", смятана навремето за една от най-красивите българки и момиче за пример (защо ли, този въпрос все повече не ни дава мира!?), Евгeния Калканджиева, без всякакво логично обяснение се качи на сцената, арогантно и просташки, за да заяви личните си претенции към кетъринга.

Госпожата от "Визаж" остро разкритикува организаторите заради липсата на "сьомга и плодове" на нейната маса и си ги поиска публично, за да бъде ясно разбрано на вселослушание, че същата е доста гладна вече. 

Смутените гости запазиха тактично мълчание, а Димитър Павлов и Яна Грудева, между другото много симпатично дуо и най-хубавата част от тази история, се опитаха да замажат конфузната ситуация.

Разбира се, тя остана в историята на поредния турнир и, може би, добре полята с уиски, е вече забравена от повечето присъстващи на него, но ние дружно решихме, че ще ви я разкажем. Не само, защото ни се стори проява на лош вкус, а и защото ни върна поне 20 години назад, когато определени силови момчета се държаха  точно така на публични места пред напълно невинни хора, именно за да се докарат пред тези две, тогава само момичета, жени и други като тях, изкласили в същите смутни времена. 

Защото ни се иска и ЖЕНИТЕ да се жени, добрият тон да е добър тон и възпитанието да е наоколо ни, без да е задушено от простащината и обидно ниското ниво. А тези, споменатите тук, жени, са освен другото публични личности, и хората, повече по инерция, отколкото от възторг, ги гледат. Затова, госпожи, припомняме: не е важно само да хванеш правилния по собствения си критерий асансьор и с него да потеглиш към висините на кариерата и парите, а и да си плащаш сметката, когато ти дойде редът. 

Не губим надежда, че сме излезли от онзи, силен за Калканджиева и Кали, мутренски период, и че все по-малко ще са хората, които неистово търсят медийно внимание, без да имат ни най-малка представа за собственото си безсмислено и изпразнено от съдържание съществувание.

А ние, другия път, когато отидем да мерим сили на Генерал, първо ще попитаме кои ще са гостите!
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра