Следва

Дизайн за вдъхновение: Tea Тime

Уроци по здраве: Три алтернативи при болно гърло

Днешният ни урок по здраве е свързан с първите признаци на настинката, а именно запушеният нос и болките в гърлото...

Health преди 9 години

Днешният ни урок по здраве е свързан с първите признаци на настинката, а именно запушения нос и болките в гърлото. Продължаваме да опитваме различни алтернативни методи, с които да засилим организма и да се справим с досадните вируси без да се налагат медикаменти. За тези симптоми изпробвахме три различни терапии, които ни предложиха в Мандала.

Започваме с Биоптрон, подробно ни обясняват, че това е специална светлинна терапия, която се прилага като допълнително лечение към конвенционалните медицински методи или самостоятелно при определени симптоми. Всъщност такива лампи се използват и в съвременните клиники, като терапия за по-бързото заздравяване на рани, при различни дерматологични заболявания и кожни проблеми, както и за облекчаване на различни болки. Светлинната излъчвана от Биоптрон стимулира възстановителните и регенеративни процеси, както и процесите в имунната система на тялото и е напълно безвредна.

Самата терапия е напълно безболезнена, настаняваш се удобно на легло и терапевтът насочва светлината към определения участък, в нашия случай носа и синусите, и така, докато си лежим със затворени очи, усещаме приятната топлина върху лицето си. Процедурата продължава десет минути, но така както сме се отпуснали на топло ни се иска да не свършва. Още в началото усещаш разликата, някак веднага започваш да дишаш по-леко. Броят на процедурите е индивидуален, но варира между 5 и 10, като могат да бъдат правени всеки ден по веднъж.

Второто нещо, което изпробваме са две рецепти, които без проблем можеш да си забъркаш сам вкъщи. Едната е за болки в гърлото, а другата за запушен нос.

При възпалено гърло си направи силен чай от джинджифил, вълшебните корени са използвани от векове за облекчаване на болки в гърлото.

Ще ти трябват: коренче джинджифил, една пръчка канела, 5-6 зърна черен пипер, сокът от 1 лимон, 3 чаени чаши вода и мед. Обелваш джинджифила, натрошаваш канелата и смачкваш леко зърната пипер. Слагаш всичко в малка тенджера, добавяш лимоновия сок и водата и оставяш сместа да заври. След това я оставяш на бавен огън за 10 минути, прецеждаш и добавяш мед. Пиеш я, докато е топла, канелата в чая има естествено антибактериално и противогъбично действие, а черният пипер затопля, това стимулира циркулацията и увеличава елиминирането на токсини.

За хремата, вместо разпространените капки и спрейове за нос, можеш да си направиш домашен разтвор за промивки. Трябват ти 250 мл. вода, а към нея добавяш една голяма лъжица лайка. След като заври, оставяш отварата за 20 минути на бавен огън. Като изстине малко, добавяш лъжичка мед и изчакваш съвсем да се охлади. После използваш капкомер и си правиш промивки на носа три пъти на ден. Признаваме си, първите пъти е малко неприятно, но бързо отпушва носа. За два - три дни с тези домашни капки ще се отървеш и от най-упоритата хрема.

Последното нещо което опитваме, е крано-сакрална терапия. Признаваме си, преди да се запознаем с терапевтката, изключително обаятелна иранка, си нямахме представа какво точно е тя. За щастие, тя на дълго и широко ни обяснява и разбираме, че е вид мануална терапия и едно от предимствата и е, че засилва имунитета, което е чудесно в моментите, когато се разболяваме.

Самият масаж протича така, лежим си удобно и напълно облечени в стая с приглушено осветление, в която има свещи наоколо и ароматни масла, звучи тиха музика. Тази спокойна обстановка наистина ни помага да се отпуснем съвсем, а самият масаж няма нищо общо с познатите ни и включва едва забележими движения отзад на черепа. Със своето толкова нежно и леко действие тази терапия е най-добрият пример за така наречените „леки” терапии, за които се смята, че постигат сериозни ползи за здравето, с леки и безопасни интервенции. Освен, че засилва имунната система, тази терапия действа директно и върху нервната и влияе положително на стрес, мигрена, главоболие, болки в гърба и врата.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.