Следва

Обичта на известните: Талия Барнет и Робърт Патинсън

John Digweed напълни зала Фестивална, Whyt Noyz я взривиха

Близо 5000 човека танцуваха в съботната нощ под звуците на едно от най-големите имена в съвременната електронна музика – Джон Дигуийд...

Music преди 9 години

Близо 5000 човека танцуваха в съботната нощ под звуците на едно от най-големите имена в съвременната електронна музика – Джон Дигуийд. 

За пореден път той показа на какво дължи изключителния успех в кариерата си вече няколко десетилетия, а именно - таланта да омагьосва и по-старите, и по-новите почитатели на техно и хаус музиката с интелектуална и едновременно с това – танцувална селекция.

От леки и атмосферични тракове, през най-новото в съвременния електронен ъндърграунд, до множество кулминации с любимото на българската публика техно, в което завладяващият ритъм и дълбоките вибрации са прекъсвани от мелодии, само за да избухнат още по-мощно – всичко в сета на Дигуийд беше премерено и майсторски миксирано във виртуозна последователност. Затова и публиката се отплати с екзалтирана подкрепа, за която диджеят благодари на организаторите и феновете през Twitter-профила си още в неделя.

В ранните часове на неделния ден се случи още едно истинско избухване за почитателите на по-тежкия съвременен звук. Британското дуо Whyt Noyz докоснаха сърцата на всички с енергично техно, в което освен безупречна селекция, което сме длъжни да подчертаем, те включиха и Live-елементи. Момчетата, само за няколко часа, се превърнаха в любимци на публиката, като тя им се отблагодари подобаващо в края на сета. Малко по-късно Duncan Murray и David Sidley благодариха за подкрепата и на своята фейсбук страница, а ние силно се надяваме скоро да имаме възможността да ги чуем пак.

More from View Sofia

More Music