Следва

Такос с печена сьомга и ароматен сос

Диетата на ViewSofia: Енергия веднага!

В студеното време тялото ти изразходва доста повече енергия, за да те стопли и да си активна през...

Health преди 9 години

В студеното време тялото ти изразходва доста повече енергия, за да те стопли и да си активен през целия ден. Затова е добре да се замислиш за хранителен режим, който да му осигурява нужната допълнителна такава през студените месеци. За да имаш устойчив заряд през целия ден е важно да се храниш редовно и винаги да хапваш закуска, защото пропуснеш ли хранене си гарантираш липса на енергия и раздразнителност. Увеличи енергийните си нива през целия ден с тези полезни съвети, точно четири за енергийно богата диета.

Балансирай кръвната захар:
Хапвай по малко, но на често през целия ден, а не на три огромни порции. Спадовете в нивото на кръвната захар ти оставят усещане за сънливост и липса на енергия, освен това те правят хищна за сладки, пакетирани храни. Вместо вредните сладкишчета, често хапвай плодове и сурови ядки, за да балансираш захарите в плодовете с протеин.



Избери си сложни въглехидрати:
Замени белите въглехидрати - захар, бял хляб и тестени изделия с пълнозърнести въглехидрати, като ръж, черен хляб и други.

Пий много вода:
Дехидратацията е основна причина за умора!

Обичай витамин В:
Витамините от групата В са от съществено значение за разграждането на въглехидратите в глюкоза, която ни дава енергия, набавяш си ги от зеленолистни зеленчуци, боб и млечни продукти.

И, за да сме ти още по-полезни, сме ти приготвили примерно меню за изпълнен с енергия ден.


Закуска



Мюсли с кокос и манго

Смеси 25 мл. кокосово мляко с 40 грама овесени ядки, допълни с няколко супени лъжици кисело мляко, лимонов сок и 50 г прясно манго.

Енергийни ползи: Овесените ядки са сложни въглехидрати, които освобождават енергия бавно. Бактериите в киселото мляко стимулират храносмилането, което те предпазва от това да се чувстваш муден.

Малка закуска



Плод с джинджифил

За междинна закуска хапни 100 грама плод, според сезона, нарязан и поръсен с настърган корен от джинджифил и една шепа тиквени семки

Енергийни ползи: Сурови семена са страхотен източник на минерали и полиненаситени мазнини, а джиндифила на витамин С и освен това стимулира кръвообращението и загрява.

Обяд

Кралски скариди с песто от кориандър

Смеси съставките за песто в блендер: 30 грама кашу, 10 грама кориандър, чесън, лют червен пипер, сусамово олио и малко лимонов сок. Хапвай със салата от див ориз, пресен лук, бланширана бейби царевица, червена и жълта чушка и соев сос и, разбира се, варени белени скариди.

Енергийна полза: Морските дарове са с ниско съдържание на мазнини, страхотен източник на протеини с ниско съдържание на калории, освен това са пълни с минерали, включително антиоксиданта селен и някои витамини от B група.

Следобедна закуска



Пастет от кашу и цвекло и нарязани зеленчуци

Пасирай червена чушка, червено цвекло, кашу, джинджифил с малко соев сос и ябълков оцет. Сервирай с микс от нарязани на лентички зеленчуци според сезона.

Енергийна полза: Кашуто е страхотен източник на витамин В1, ниацин и фолиева киселина.

Вечеря



Мариновано телешко със салата от чили и авокадо

Смеси 100 грама авокадо с по една чаена лъжичка чили, прясна мента, пресен кориандър и лимонов сок.
Поръси телешкото с черен пипер (пържола от бут) и готви на бавен огън в тиган с малко мазнина, докато прецениш. Нарежи го и сервирай със салатата и оризови спагети.

Енергийна полза: Червеното месо веднага повишава енергията в организма и е пълно с желязо и витамини от група В, които са от съществено значение за транспортирането на кислород в организма.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.