Следва

Throwback Thursday: Честит ден на шоколада! Изкушаващи домашни маски за лице

Men's Еxhibit: L'Incendiaire – незабравим като парфюм

Френският артист Серж Лютенс пусна на пазара новия си унисекс парфюм L'Incendiaire, който е първият от новата луксозна серия Section d'Or. Чувствен и пищен, новият аромат комбинира редки смоли, сокове, жарава и асфалт... 

Body преди 9 години

Френският артист Серж Лютенс пусна на пазара новия си унисекс парфюм L'Incendiaire, който е първият от новата луксозна серия Section d'Or. Чувствен и пищен, новият аромат комбинира редки смоли, сокове, жарава и асфалт... безумно красива и дълбока комбинация.

Самият Лютенс споделя за новия парфюм: „Досега и години наред, носех единствено Cuir Mauresque, но от днес ще мога да го изоставя завинаги. Този парфюм създадох за себе си! Той съдържа най-красивите и луксозни елементи; те са вълшебни! Този парфюм е обгръщащ, чувствен, моментално елегантен, абсолютен лукс и пищност. С аромат на кожа, един от най-чувствените, той попада в категорията на Ambre sultan и Cuir Mauresque. Съдържа съставки, които рядко ще откриете в парфюмерията! Това е величествен парфюм!"



И наистина, L'incendiaire носи почерка на Лютенс и обобщава най-доброто от артиста. Чистата концентрация на парфюм е опияняваща, плодовата сладост на синя слива напомня за Feminite, кожата и коняка на Boxeuses, тамяна на Fille en Aiguilles, изгорелите въглени на Jeux де Peau, а смолистите аспекти на La Myrrhe... всички тези нотки в L'incendiaire се оказват дълбоко и по-дълбоко вплетени, сияйни и едновременно приглушени и полирани, ароматът се излъчва великолепен и чувствен върху кожата, неустоим заради своя нажежаващ и ефирен магнетизъм.

Самият Серж Лютенс е мулти-талантлив артист, чиито умения и реализация включват моден дизайнер, парфюмер, коафьор, фотограф и режисьор. Роден във Франция през 1942 година, като млад чиракува като фризьор в Lille, където започва да експериментира с козметиката и фотография. Мести се в града на светлините, Париж, през 1960 година, за да работи като гримьор за Vogue. И когато и тази сцена се оказва недостатъчна за него, започва да работи професионално като фотограф през 1970 година и режисира два късометражни филма, които са показани по време на филмовия фестивал в Кан.

Японската козметична компания Shiseido наема Лютенс през 1980 година, за да развие образа на марката. Партньорството е взаимно успешно, и Лютенс проектира опаковките и създава козметични продукти, както и заснема всепризнатите реклами на марката.



През 2000 година артистът пуска на пазара своя марка парфюми – Beauty Serge Lutens, като създава парфюмите си в тясно сътрудничество с парфюмериста Кристофър Шелдрейк.

Потапянето в света на L'incendiaire е възможно и в София, за което приветстваме вносителите от Еверет, България, а местата за наслада са Serdika Center, The Circle – бул. Ситняково 48; Salon Olfactive – ул. Патриарх Евтимий 45 и Salon Olfactive – ул. Раковска 145. Цената на божествения аромат е 880 лева за 50ml.

Златното сечение (Section d'Or)
С думата сечение, визирам единствено акта на рязане. Само с една прорязваща линия върху черна повърхност се запалва прорез. В моето раздвоение, той осветява моменти от живота ми, образи подстригани, с времето сринати. Вдясно, от края на собствената ми тъмнина, под друга светлина, той озарява коронацията, може би, на моята друга страна.
Протагонист, превръщам гнева в страст. Агресивността покрива моя страх и ми дава смелост. От L`Incendiaire взимам кибритена клечка. Обявявайки моя пламък, аз възпламенявам онова, което ме изгаря и поглъща отвътре. От дъното на моето малодушие се появи моята героиня. В моите недостатъци, тя разкрива златния блясък на своите добродетели. От любовта живея и от нея аз скърбя. Вашите престъпления са мои, а аз ще ги отведа на дръвника в очакване на палача или звяра- самият аз- в очакване на посичане. А там, единствено вие ще решите!

Серж Лютенс

More from View Sofia

More Body