Следва

Четиво в четвъртък: "Убийци на фазани" от Юси Адлер-Улсен

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Когато времето навън е студено и мрачно, това, което ще ни спаси от лошото настроение, разбира се, е да се отдадем на предпразнично гледане на филми...

Movies & TV преди 9 години

Когато времето навън е студено и мрачно, това, което ще ни спаси от лошото настроение, разбира се, е да се отдадем на предпразнично гледане на филми. Има ли по-подходящо време за това? Особено когато ни очкава и невероятен фестивал като "Северно сияние", който ще бъде открит на 3 декември в Дома на киното. Сега вече наистина нямаме търпение.

До тогава обаче можем да започнем с нещо весело, цветно и разведряващо, точно каквито са нашите първи предложения в спикъка тази седмица. 

Ако нещо сте пропуснали, проверете тук ( Trailer1, Trailer2, Trailer3, Trailer4) и нека зимната кино фиеста започне сега: 

"У дома"

Режисьоът: Тим Джонсън

Сюжетът: "У дома" разказва за приятелско настроена извънземна раса, която се премества на Земята с надеждата, че така ще се скрие от своя смъртен враг. Но когато един от новопристигналите извънземни случайно уведомява враговете за местонахождението си, той е принуден да търси скривалище на непознатата за него човешка планета.

Премиерата: 26 ноември 2014

"Снежната кралица"

Актьорите: 

Режисьорът: Максим Свешников, Владлен Барба

Сюжетът: Сюжетът на руския триизмерен анимационен филм разказва за отвлечено от манипулативната Снежна кралица момче, чийто спасител се оказва младо момиче, което от своя страна е призвано да промени към по-добро живота на всички хора обитаващи Замръзналата земя.

За да постигне целите си обаче, момичето ще трябва да се изправи директно срещу снежната кралица и нейните подчинени.

Премиерата: 5 декември 2014

 "Французинът" 

Актьорите: Жан Дюжарден, Мелани Доти, Феодор Аткин, Ерик Годон, Полин Бурле, Жил Лелуш, Селин Салет, Бенуа Мажимел, Бруно Тодескини, Гийом Гуи

Режисьорът: Седрик Хименес

Сюжетът: Френски следовател прекарва години, опитвайки се да разруши една от най-мощните престъпни групи в страната. 

Премиерата: 03 декември 2014 

"Измет" ("Trash")

Актьорите: Мартин Шийн, Жесика Барбоса, Андре Рамиро, Селтан Мело, Вагнер Маура, Руни Мара, Даниел Зетел

Режисьорът: Стивън Долдри

Сюжетът: „Измет” е вълнуващо приключение из най-тъмните дебри на живота в Рио де Жанейро. Историята разказва за приятелството, оцеляването и желанието да направиш това, което е правилно. Дори в най-отчайващите моменти доброто може да възтържествува.

Когато три момчета от бордеите на Рио, работейки на сметището, откриват заровен в отпадъците портфейл, дори не си представят, че това ще промени живота им завинаги. Тримата се забъркват в необикновено приключение в надпревара с времето, опитвайки се да задържат портфейла, да се измъкнат от полицията, която е по петите им, и да разкрият тайните му. По пътя ще трябва даразграничат приятели от врагове, докато сглобяват историята на притежателя на портфейла и разкриват тайни за корумпирани политици, откраднати пари и полицейско насилие. Но двама американски мисионери, работещи в гетото им – обезвереният отец Джулиард (Мартин Шийн) и младата му асистентка Оливия (Руни Мара) – може би ще имат сила да почукат на правилните врати.

Премиерата: 05 декември 2014

"Пътят към Коста дел Маресме"

Актьорите: Ернестина Шинова, Георги Мамалев, Димитър Рачков, Стоян Алексиев, Васил Михайлов, Татяна Лолова, Стефан Попов, Анжела Недялкова, Кристиян Макаров, Мони Мошонов

Режисьорът: Иван Ничев

Сюжетът: Майсторски заснет филмът поставя тази романтична история в контекста на едно от най-трудните времена в човешката история. Време, в което властва контраста между омразата и любовта.

Мони (Кристиян Макаров) е млад българин от еврейски произход. Втората световна война е в разгара си, а Третият Райх задължава всичките си съюзници да предадат евреите по своите земи. Въпреки тези събития тийнейджърът Мони се интересува повече от уроците и първите целувки.

Приятелят му Жожо (Стефан Попов) е неизменно с него и му помага в свалките. Когато семейството на Мони отива в Кавала, за да търси съпруг за сестра му той се запознава с Шели (Анжела Недялкова). Тя е приказно 17-годишно момиче, което бързо превзема срамежливото сърце на Мони. Скоро, обаче красивата Рашел вижда Жожо и тригълникът между тримата тийнейджъри се заплита.

Премиерата: 05 декември 2014

More Movies & TV