Следва

#hiFIVE моменти: Сани Жекова

3,2,1: СТАРТ! Харчим заплати... за последно тази година!

Шик, семпли и свежи, връхните дрехи за сезона идват в млечни тонове, уют, мекота и макси дължина, а като същинско олицетворение на желанията ми пристига, вече моето, палто Armani Collezioni...

Shopping преди 9 години

Като по задание, есенно-зимните колекции често се опират на тъмната страна от цветната палитра и в резултат, предимно през пролетта и лятото, се радваме на бяло, пастели и цветни експлозии. Но не и тази година, където невъобразимо привлекателни текстури доминираха по подиумите за есен-зима 2014 в притегателните тонове на бежово и телесно от глава до пети, и точно преди прагът на скуката да бъде прекрачен от пренасищане в кашмир и nude тонове, бе поднесена страстно порция театрална драматичност. Накраткo казано, получихме най-доброто от двата коренно различни модни свята, а днес, в този студен ноемврийски ден, е време да се възползвам смело от предложенията.

Шик, семпли и свежи, връхните дрехи за сезона идват в млечни тонове, уют, мекота и макси дължина, а като същинско олицетворение на желанията ми пристига, вече моето, палто Armani Collezioni, а мястото, разбира се, е Trend Box. Купувам го за 2020 лeва, а докато го обличам, погледът ми вече е попаднал на втората мечтана покупка.

От известно време планувам да си купя равни обувки, които с дръзкия си дизайн да успеят да заменят високите стилето по време на парти, точно така, както повеляват тенденциите. Италианският магьосник Sebastian е известен с умението си да превръща класиката в модерен must have елемент, а тези обувки ще внесат драматичност към вечерната рокля, с едва доловимо намигване към готиката. Мои са за 1040 лева.

Следващата спирка за деня е бутикът на Marc Cain, където възнамерявам да се влюбя в нещо ярко, нестандартно и евентуално зелено. Есенциалната модерна романтика невинаги е достатъчна, за да задоволя нестандартните си, чисто модни нужди, затова и погледът ми се спира застинал върху синьо-зелената шапка с голямо пухче, която събира в себе си повече смелост, отколкото традиция и момичешка кокетност. Цената й е 110 лева.

И понеже говорим за Marc Cain, където отличителният почерк е градската мистериозност, потъвам в дълбините на изумрудената мечта с подчертани на преден план непретенциозна елегантност, комбинирана с освободена женственост и всичко това под формата на роклята-мечта. 590 лeвa.



С малко почерпено вдъхновение от Lanvin, с много пера и шик мелодрама, откривам усилено търсения It аксесоар за сезона - нескромната яка от Benetton, която определено завършва мечтаната ми вечерна визия. Цената й се оказва 130 лева.

Завършващата част от разточителния ден /добре, че разполагам с две заплати, ноемврийска и декемрийска, както изисква Коледния момент/, е запазена за любимата чанта. Спирам се в бутика на Furla и без да губя време, откривам Чантата. Клъч, в задължителния oversize силует, задължително в топло бежово и текстурирана кожа. А акцентът, който подкосява краката и завърта главата ми, е металният детайл, благодарение на който чантата нескромно се отличава от останалите модели. Цена 690 лева.

Елементите драма, внушителен блясък и завладяваща увереност бяха водещи при днешния ми избор и понеже нямам никакво търпение да дочакам някой специален повод, за да им се порадвам, ги комбинирам още в тази най-обикновена вечер с необикновено настроение, идеално права коса, nude устни и бронзово опушени очи.

Как да не обичаме шопинга?

 

More Shopping