Следва

Шоколад и Hennessy

Cheesus

Food преди 15 години

Вероятно първият път ще ти е трудно да го произнесеш – [чийзъс], а след това ще го повтаряш дори на сън. Невероятният десерт с блестяща опаковка е в три разновидности, за които ще научиш в следващите редове.

Спряхме се на тях, защото ни напомнят за онази влажна сутрин във Виена след упорита ранна фитнес тренировка, когато заедно с него се наслаждавахме на перфектната комбинация на чийзкейка с късо еспресо без захар. Когато тялото ти гори и мускулите пулсират, сетивата ти имат нужда да се поглезят. Cheesus може да удовлетвори желанията ти. Харесваме ги, защото са подходящи за активно спортуващия и за всеки вкус. Страхотни са също заедно с топъл чай или горещо мляко за здравословна закуска. Защото те пренасят „На седмото небце” и предизвикват само хубави емоции и сладки спомени.

Превърнали се в традиционни, сладкишите с извара наричат с нарицателното Туру Руди. Cheesus са нашите герои от това семейство, които не само са неустоимо вкусни, много различни, а и адски здравословни. Шоколадовият глазиран десерт с извара е истински деликатес. Уникални сами по себе си, трите чийзкейка са перфектният вариант, в който можеш да подсладиш деня си без опасения за перфектните мерки и със 100% убеждение за здравословна храна.

Може би свързваш изварата единствено със състоянието ти на диета и препечено черно хлебче с млечния продукт. Вероятно дори не предполагаш, че един от най-вкусните и известни в сладкарското производство продукти е Виенската баница със стафиди и извара.

Изварата представлява кисело-млечен концентриран белтъчен продукт, който се приготвя от краве мляко и който притежава висока хранителна и диетична ценност. Един от най-известните млечнокисели продукти е българското кисело мляко, разпространено в цял свят, при което основният бактерий е лактобацилус Булгарикус. Чрез използването на млечнокисели стрептококи се получава изварата. Като богат източник на калций, фосфор, желязо, магний, минерални вещества, съответно тези елементи, присъстват и в десертите от извара. Затова са толкова полезни и подходящи за всички възрасти, особено за децата и за всякакъв тип физическо състояние, като перфектен стимул за фитнес маниаците.
Млякото и млечните продукти са най-добрият източник на лесно усвоим калций. Този минерал е от жизнено важно значение за изграждането на костите и зъбите. В много проучвания е доказано, че липсата или недостатъчният прием на мляко и млечни продукти увеличават риска от остеопороза - заболяване, което се характеризира с ниска костна маса и нарушения в структурата на костите, водещи до лесната им чупливост при незначителна травма.
Изварата е ценна диетична храна, богата на белтъчини и бедна на мазнини. Съдържа в големи количества фосфорни и калциеви соли. Препоръчва се като съществен съставен компонент в различни диети, наричана още „медицинската сестра на черния дроб”.

Но повечето деца обичат глазираните десерти с извара именно заради шоколадовата глазура, с която са покрити! Глазурата се приготвя на основата на какао на прах, което е богато на белтъчини, мазнини и въглехидрати. В състава й влизат растителни мазнини, захар и пудра захар, лецитин, ванилин. Глазурата не само влияе на вкусовите качества на изделието, но и значително повишава енергийната му стойност. Единственото условие, с което трябва да се съобразиш, е мъникът да консумира „шоколадски вкусния” десерт преди сън. Следствията са две – или ще си наруши почивката превъзбуден от необикновеното изкушение, или ще го сънува.
Чийзкейкът с извара е диетичен десерт, но с голяма енергийност и полезни за здравето вещества. С други думи, има за всекиго по нещо!
Свежият чийз пълнеж притежава три различни божествени вкуса, които ние разпределяме така:
„Лавина от малина” за твоята любима ;
„Шоколадски вкусно” е „глезура” за детето;
„Идилия от ванилия” е допинг за спортуващия.
Избора оставяме на теб, за да се почувстваш „На седмото небце”.

И не забравяй – Консумирай само охладен, в никакъв случай замразен или разтопен!
 

More from View Sofia

More Food