Следва

Страхотни градски другарчета Philips CitiScape Indies

10 причини да ГО застраховаш точно по Коледа

Черен петък. Страхотни намаления. Бързам, харча – подаръци за всички от сърце. В сметката ми...

All About Life преди 9 години

Черен петък. Страхотни намаления. Бързам, харча – подаръци за всички от сърце. В сметката ми банкнотите заплашително намаляват, но нищо, Коледа е! След празниците ще му мисля, а сега да му отпуснем края. След Нова година ще дойде новият късмет, ще работя повече, ще ми увеличат заплатата, ами разбира се, че така ще стане.

По Коледа стават чудеса, нали? Само дето не съм само аз тази дето си прави планове. Осъзнавам го в момента, докато ровя из чантата за ключа, а вратата на апартамента ми зее… Тъмно е. Някой също си е направил хитрия план, и ми е обрал къщата. Точно сега, за Коледа, честито! Отново станах горда част от статистическата извадка, че по празници на всеки час се регистрират поне два обира.



Всеки си казва: „ На мен няма да ми се случи”, но ето, случи се, даже ми е за втори път. А на вас? Влизам с торбите в опразненото си жилище и си давам сметка колко безсмислени неща накупих току-що, а колко ценен и важен ми беше лаптопът, който вече го няма. С него ги няма и хубавите ми интервюта и репортажи за сайта. Сега ще закъсам и с работата... нещо винаги се случва, при това често. Чувам шумотевица по стълбите. „ И вас ли обраха?”- питам с притеснение, но и с надежда да получа съпричастност. Ние, хората, никак не обичаме да сме сами в бедата.



„Пожар!” – вика съседката и тича към мен. „ …Пералнята каза „пук”, бушоните изгоряха и после видях, че гори!”. Не знам защо, но в момент на криза сме склонни да се щураме с викове в различни посоки, вместо да действаме хладнокръвно. Така че и двете звъним на третия съсед на площадката и двете го заливаме с информация за сполетелите ни беди. Той ни изслушва, хладнокръвно грабва кофата от банята си и тримата се втурваме да гасим пожара. Тогава разбираме, че големи поражения няма. Един кабел е запушил и толкоз. Но все пак са изгорели бушоните и инсталацията на цялата ни площадка. Сега бедата е обща - токовият удар остави и съседа без телевизор и компютър. И всичко това ни се случва, когато сме похарчили парите си за празниците и няма как да се справим сами с щетите.



Както винаги, тези неочаквани неприятности пристигат в най-невероятно "точния" момент. И ни омагьосват, но с онази, неприятната магическа пръчица, дето после ни трябват месеци, да се съвземем, ако не сме подготвени в аванс.



Малка софийска трагедия като тази можеше и да не причини толкова тревоги в навечерието на Нова година, ако , докато пазарувахме предколедни безсмислени нещица, бяхме вложили умно малко пари за своята сигурност. Ако застраховаш дома си, не означава, че дърпаш дявола за опашката, нито, че хвърляш пари на вятъра. Да застраховаш дома си, означава да инвестираш в нещо, което се надяваш да не се случи. В твърдение като това има сладко противоречие, което се надяваме да оправдаем с нашите 10 важни декемврийски причини да направим това точно сега:

Първо: Защото си заделил пари за празниците. Моментът е златен, а от ЗАД Армеец предлагат специални Коледни цени за Застраховка на имущество с чудесни отстъпки, и така ти трябват само 20 лева, за да осигуриш защита на жилището при:

1. Пожар, мълния, експлозия;

2. Удар от летателни апарати или превозни средства;

3. Буря, падащи клони и дървета;

4. Проливен дъжд, наводнения от природни бедствия;

5. Свличане и срутване на земни пластове;

6. Градушка;

7. Спукване на водопроводни, канализационни, отоплителни и климатични тръбопроводи;

8. Късо съединение, токов удар и др;

9. Злоумишлени действия на трети лица и злоумишлен пожар;

10. Кражба чрез взлом на движими вещи.

Втора причина: Спокойствието наистина няма цена. Добрият сън - също. Както и чудесната поговорка: подготвеният човек е за двама! Включително и финансово подготвеният, бихме добавили.

Трета: Споделена беда - половин беда. Все пак да се борим с последствията заедно със застрахователя си е много по-добре отколкото да се бориш с последствията, без да искаме да си представяме точния им размер сам.

Четвърта: Паниката автоматически изпада от плановете, просто защото вече ще имаме план, априори, стегнат и конкретен.

Пета: Гаранция, че ако се наложи да сменяме повредените си вещи, няма да чакаме до следващата Коледа.

Шеста: Бюджетът за годината е с една идея по-интелигентно разпределен, без от това да е натежал в разходната си част осезаемо.

Седма причина: Никакъв шанс за социална изолация, докато решим проблемите си.

Осем е числото на парите и ни напомня, че няма да се наложи да потъваме в дългове, защото застрахователят ще покрие щетите.

Девет: Няма да ни се налага да чуваме от всички в интелигентното ни обкръжение, че вече имат Застраховка на дома, а ние плахо да кимаме отстрани, "ох, и аз трябва". Вече ще е done!

И десетата причина е, че опитът ни ще помогне и на други.



Не можем да предвидим бедите, още по-малко момента на тяхното случване, но можем да си осигурим партньор в лицето на застрахователната компания, на която се доверяваме от години. Партньор като този ще ни помогне да се справим по-леко, по-спокойно, по-европейски, в края на краищата.

Защото, както е казал поетът : „Еднакви сме всички, щом ни стигне бедата.”

А ако се сетите и за единадесета причина да застраховаме дома си точно сега, ще е перфектно да ни пишете. Предвиждаме прелестна игра с награди за най-оригиналните предложение, а именно - Коледната застраховка на „Армеец” – „Защитена фамилия”. Просто се огледайте за подробности на страниците ни съвсем скоро.



Обожаваме дома си и МУ обещаваме да го застраховаме този път! Специално и точно за Коледа!
От ЗАД Армеец предлага имуществени застраховки на специална коледна цена с допълнителна отстъпка в размер на 20% при застраховки на дома до края на февруари 2015 г.

През периода на промоцията минималната премия по полица „Защитена фамилия” е 10 лв. (или само за 0,03 лева на ден) и покрива щети на жилището до 5000 лв. и на движимото имущество до 1000 лв. Посочените суми са минималните, а застраховката може да бъде сключена при значително по-високи лимити.

Процедурата за сключване е максимално улеснена – не се изискват документи за собственост на жилището (представят се в случай на събитие), не се извършва оглед на дома, а при застраховане на вещи срещу „Кражба чрез взлом” до 6 000 лв., не се налага те да се описват.

И това, ако не е перфектният момент да вкусим от сладостта и удоволствието на сигурността... 
 

More from View Sofia

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.