Следва

Виртуозът на балканската балада Zheljko Joksimovic с първи голям концерт у нас

Ентусиаст провокира: "Пожелай си книга от Дядо Коледа" на Софийския международен панаир на книгата

Както всяка година и този декември издателство „Ентусиаст“ ще вземе участие в 42-то издание на Софийския международен панаир на книгата...

Events преди 9 години

Както всяка година и този декември издателство „Ентусиаст“ ще вземе участие в 42-то издание на Софийския международен панаир на книгата, който ще се проведе в Националния дворец на културата от 9 до 14 декември 2014 г. Щандът на издателството е №202, разположен на етаж 2. През целия период на изложението всички посетители на щанда на „Ентусиаст” ще могат да се възползват от специалната отстъпка от 20% от коричната цена на всички заглавия. Традиционно читателите ще могат да се сдобият с промоционални пакети с избрани книги от световни и български автори, които ще бъдат с 25% отстъпка.

Дизайнът на щанда на издателството ще бъде решен изцяло в духа на комикс изкуството. Тема на визуализацията ще бъде комиксът „Илийчо и Август“ от талантливите братя Сотир Гелев и Пенко Гелев, който „Ентусиаст“ публикува в началото на ноември. Това е първият по рода си оригинален български продукт от този жанр, с който „Ентусиаст“ провокира почитателите на комикс изкуството и го представи по съвременен начин на подрастващите читатели. Всеки желаещ да се срещне със създателите на „Илийчо и Август“, ще може да го направи на 13 декември от 11,00 ч. на щанда на издателството.

По време на Коледния панаир на книгата посетителите ще могат да разгледат изложбата „Киното е двуостро оръжие“, посветена на новите издания на романа „Нощем с белите коне“ и повестта „Бариерата“ от Павел Вежинов и на визуалните им адаптации по повод 100-годишнината от рождението на писателя. Организатори на изложбата са Столична библиотека, издателство „Ентусиаст“ и издателство „Сиела“. Изложбата беше представена за първи път в Столична библиотека като част от културната програма в месеца на Павел Вежинов, която се проведе под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община. След изложението в НДК изложбата ще бъде поставена в библиотека „Филологии“ - филиал на Университетската библиотека „Св. Климент Охридски“ през януари 2015 г.

И тази година издателството ще се включи в културната програма на панаира с представяне на бестселъра „Сексът и комунизмът“ от Милена Фучеджиева. Читателите ще могат да се срещнат с писателката и да вземат автограф от нея на 13 декември 2014 г. от 18,00 ч., на сцената на културната програма на Софийския международен панаир на книгата, която ще се проведе на третия етаж на НДК.

По време на изложението „Ентусиаст“ ще представи новите си заглавия, сред които допълненото издание на книгата „ИПОлогия на храненето“ от топдиeтолога Ипократис Пападимитракoс, световният бестселър „Близначките“ от Саския Сарджинсън, дългоочакваната последна част на трилогията на Лорън Оливър в поредицата Enthusiast Teen’s Books – „Реквием“, както и книгата на спортния журналист и публицист Георги Атанасов - „Проклятието на прехода“.

За празниците „Ентусиаст“ ще подари на читателите си още няколко вълнуващи заглавия, сред които биография със снимки от семейния архив на символа на Франция – музикалната икона Едит Пиаф, както и първият том от събрани съчинения „Пропуснатият шанс“ от Любен Дилов - баща.

Тази година „Ентусиаст“ ще отправи предизвикателство към читателите. Те ще могат да се включат в инициативата „Пожелай си книга от Дядо Коледа“. В специална урна всеки посетител може да даде своето предложение към издателството за публикуване на неиздавани до този момент чужди заглавия, които биха искали да станат достъпни и на българския книжен пазар.

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?