Следва

Празнични целувки от Sonia Rykiel

Осем финалисти остават в надпреварата за H&M Design Award 2015

H&M има удоволствието да обяви финалистите за наградата H&M Design Award 2015. Избраните...

All fashion преди 9 години

H&M има удоволствието да обяви финалистите за наградата H&M Design Award 2015. Избраните осем възпитаници на водещи университети за дизайн от целия свят са сред най-обещаващите таланти на своето поколение. За четвърта година наградата H&M Design Award подчертава ангажимента на H&M към насърчаване на бъдещите таланти, способни да дадат силен тласък на световната мода.

„H&M е компания, развиваща се чрез моден дизайн, и за нас е чест да подкрепяме бъдещи таланти в тази сфера. Креативността, страстта и техническите умения, които наблюдаваме при тазгодишните претенденти за наградата H&M Design Award, са наистина изключителни“, споделя Ан-Софи Йохансон, главен дизайнер на H&M, New Development.

Всеки финалист ще представи своите източници на вдъхновение и колекцията си пред жури от модни експерти, което ще избере абсолютния победител. Финалистите ще получат и парична награда в размер на 5 000 евро. Тази година в журито участват Луела Бартли, главен дизайнер в Marc by Marc Jacobs, Лусинда Чеймбърс, моден редактор на британското издание на списание Vogue, Паула Голдщайн ди Принчипе, творчески директор, Томи Тон, визуален журналист, Анджело Флакавенто, моден критик на свободна практика, Джъстин О’Ший, Директор по изкупуването за Mytheresa.com, Лили Алън, певица и композитор, Ан-Софи Йохансон, главен дизайнер, New Development, H&M и Маргарета ван ден Бош, творчески консултант, H&M.

Финалистите:



Магдалена Брозда (Полша) – Магдалена има магистърска степен от Университета по изкуства и дизайн в Женева. Колекцията ѝ се основава като подход на позитивните и празнични идеи за смъртта.



Андреас Екльоф (Швеция) – Андреас е завършил магистратура в Шведското училище по текстил в Борас, Швеция. В колекцията, с която участва в конкурса, използва залепващи се кантове, с които развива нови идеи при връхните облекла.



Греъм Фен (Канада / Хонконг) – има магистърска степен от колежа Central Saint Martins, Лондон. Греъм използва техники на ръчно тъкане, за да разработи сложните тъкани на своите минималистични силуети.



Андреа Джиапей Ли (Китай) – Андреа е завършила магистърска програма по изящни изкуства в колежа Parsons, Ню Йорк. В колекцията си прилага противоположното на своето разбиране за естетика, за да определи себе си и своята работа по нов начин.



Джеймс Кели (Великобритания) – Джеймс има магистърска степен от Кралския колеж по изкуствата в Лондон. Той черпи вдъхновение от фотографските образи на облекла, заснети в движение.



Леонард Кочич (Сърбия / Швеция) – Леонард е учил в Колежа по дизайн Beckmans, Швеция. Колекцията, с която участва в конкурса, е изградена върху спомените му за неговата майка.



Симон Ли (Хонконг) – Симон е учил специалност „Мъжка мода“ в колежа Parsons, Ню Йорк. Колекцията му е вдъхновена от документалния филм „Децата от Ленинградски“.



Фиона О’Нийл (Ирландия) – Фиона има бакалавърска степен от колежа Central Saint Martins, Лондон. Колекцията, с която участва в конкурса, е вдъхновена от жени-художници, които рисуват картини на други жени.

Носителят на наградата H&M Design Award 2015 ще бъде обявен на 27 януари 2015 г. Той ще получи парична награда в размер на 50 000 евро и правото да представи колекцията си на собствено модно шоу по време на седмицата на модата в Стокхолм. Победителят също така ще бъде консултиран от експерти и ще получи шанс да усъвършенства определени модели от колекцията-победител, които ще се продават в избрани магазини на H&M.
 

More All fashion