Следва

Моника Белучи ще играе в новия филм за Бонд

„Асамблея на срамът”- първа групова изложба без селекция, без кураторство, без подбор

„Асамблея на срамът” е първата групова изложба в МОЗЕЙ – свободното пространство за съвременно изкуство на Иво Димчев. 

Events преди 9 години

„Асамблея на срамът” е първата групова изложба в МОЗЕЙ – свободното пространство за съвременно изкуство на Иво Димчев.

В тази групова изложба има право да участва всеки, независимо дали е професионален артист или не, като е препоръчително участниците да покажат работи обвързани с темата на изложбата – Срамът.

Изложбата ще бъде открита на 19-ти декември 2014 и ще продължи до 30-ти януари 2015 г.

Няколко са целите на изложбата:
Да противостои на идеята за кураторството, при която достъп на артистът до изложбената зала е изцяло зависим от субективния избор на куратора.
Да противостои на дискриминационните разделения между професионално и не професионално; високо – ниско изкуство.

Да даде възможност на произведенията да създават непредвидени взаимовръзки, да конфликтуват и променят смисълът си поради изключителната си близост.
Да даде видимост и да провокира художествената креативност у хора, намиращи се извън артистичната среда.
Да изследва темата за Срамът.


Условията за участие сa:
Срещу такса от 15 лева всеки участник в изложбата получава един от 400-те квадратни метра стенна площ от голямата зала на МОЗЕЙ. В тази площ участникът може да изложи една или повече свои работи.

Подът на изложбената зала също може да бъде използван за представяне на скулптури и пластики, за които участникът получава един квадратен метър от пода и цялата кубатура над този метър до тавана /от 3 до 5 m3 /.Таксата за участие на тази площ е 40 лева.

Произведенията в изложбата могат да бъдат продавани, като авторите сами определят цените на произведенията си. При евентуална продажба получената сума се разпределя както следва - 70% за авторът и 30% за МOЗЕЙ.

Проектът е отворен за българи и чужденци.

Регистрацията започна на 19-ти Ноември в МОЗЕЙ и се закрива до изчерпване на изложбеното пространство.

Регистрация по фейсбук е възможна също, като изпратите лично съобщение до МОЗЕЙ, за да се въведе името ви и до 3 дни можете да заплатите таксата директно в МОЗЕЙ.

 

Артистичния формат е напълно свободен – живопис, графика, колажи, фотография, mix media, мултимедия и други.
Желателно е участниците да представят работи свързани с основната тема, която е идеята за “Срамът” във всичките му възможни форми и проявления.

Срамът в мен..срамът от мен... срамът в другите... срамът от другите. Красотата или трагедията на срамът и красотата или трагедията на неговото превъзмогване. Така също и връзките му с други теми като личното, страхът, вината, свободата, и т.н.

Участнците имат право дори след октриването на изложбата да продължат да модифицират и внасят промени в произведенията си!

 

Единствените ограничения са:
Не се приемат произведения с летлив органичен характер.
Не се приемат произведения, които се нуждаят от електричество, освен ако не се захранват с батерии, осигурени от авторът.
За показ на видео-инсталации авторите си осигуряват сами проектор, телевизор, окабеляване.
Не се рисува по стените.
Всеки участник спазва ограниченията на квадратния метър, който е заел.
Не се пробиват дупки в стената по-големи от 3 мм.
Има награди:

Ден преди закриването на изложбата международна комисия ще връчи няколко награди на най-оригиналните автори. Ще бъде връчена и награда от публиката, определена от посетителите на МОЗЕЙ. Някой от произведенията ще бъдат откупени за постоянната колекция на МОЗЕЙ.

МОЗЕЙ е на бул. Сливница 178

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?