Следва

In the mood for music: Of Monsters and Men - Little Talks

Българският актьор и продуцент Христо Живков с роля във филм на отличения с оскар Габриеле Салваторес

"Невидимото момче" е новият италиански филм, в който ключова роля има българският актьор, режисьор и продуцент Христо Живков...

People of art преди 9 години

"Невидимото момче" е новият италиански филм, в който ключова роля има българският актьор, режисьор и продуцент Христо Живков.

Режисьор на лентата е Габриеле Салваторес, който през 1992-а година печели "Оскар" за чуждоезичен филм с „Медитеранео“ (Mediterraneo). 


Габриеле Салваторес 

С характерния си стил да живее и твори между два свята – на измислицата и реалността, този път Салваторес създава детско приключенско фентъзи. Филмът разказва историята на 13-годишния Микеле, който открива, че може да става невидим. Като всяка история на големия италиански режисьор и тук зрителят е поканен да погледне отвъд очевидното и да стигне до парадоксалното откритие - незабелязваният от никой тийнейджър променя себе си и света, когато става невидим. „В крайна сметка всички искаме да бъдем невидими или тайно се страхуваме от тази възможност - никой да не ни види и да останем недооценени“, коментира Салваторес като шеговито добавя, че безплътният герой е много по-скъп от често срещаните за жанра летящи супермени. Режисьорът не крие, че голяма част от магията на филма е в сполучливата интерпретация на актьори като Фабрицио Бентиволио, Христо Живков и Ксения Рапопорт.
В него той си партнира и с Валерия Голино, известна от филми като „Четири стаи“, „Смотаняци“, „Рейнмен“, „Фрида“ и много други.

Филмът е с бюджет от 8 милиона евро и излиза на впечатляващите за Италия над 400 екрана. Премиерата ще е на 18 декември. Но все още не е ясно дали "Невидимото момче“ ще се появи по екраните в България.

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра