Следва

Дизайн за вдъхновение: Алтернативно коледно дръвче

Здрав дух в здраво тяло цяла зима! 5 лесни стъпки за страхотна форма

Навън става все по-студено и мрачно и сякаш в унисон с времето, ти става едно такова мързеливо и...

Health преди 9 години

Навън става все по-студено и мрачно и, сякаш в унисон с времето, на теб ти става едно такова мързеливо и отпаднало, а вечер след работа единственото, което ти идва да направиш е да си спретнеш вкусна, понякога доста калорична вечеря, и да се сгушиш пред телевизора. Но, не, не и тази зима. Тази зима ще бъде по-различна, а ти, както и всички ние, няма да се поддаваме на желанието да заспиваме зимен сън, както правим всяка година, за да не ни се налага следващата пролет отново да се чудим как от пухкави патенца да се превърнем в снажни лебеди. 

И всъщност всичко това е доста лесно, а ние сме селектирали пет прости трика, които са в състояние да се преборят дори и с най-упоритото нежелание да напуснем топлото си убежище и мотивират, зареждайки с енергия, добро настроение и отлична форма. Ето ги и тях...

Промени режима




Дори и да спортуваш редовно ключът към успеха е в постоянната промяна и опитването на нещо ново в спортния ти режим. Не се забивай в един монотонен коловоз! Ако практикуваш едни и същи упражнения всеки ден, мускулите и мозъкът привикват към тях и се успокояват, така започват да се отегчават. В допълнение, мазнините започват да се топят по-бавно и рутинната тренировка става много по-трудна. Опитвай се постоянно да внасяш нещо ново в своя фитнес режим и не повтаряй непрекъснато един и същ набор от упражнения. Например, един ден отиди с приятел на аеробика, друг ден тичай в парка или пробвай тренировка с инструктор във фитнеса. Подобен разнообразен режим е страхотен, за да те държи анагажиран и добре изглеждащ.

Имай план



Да организираш тренировките си е един много важен момент, ако имаш натоварен и активен социален живот, но също така искаш да влезеш във форма и да си физически активен. Затова в началото на всяка седмица е добре да си правиш график и да знаеш точно в кои дни и къде ще спортуваш. В понеделник рано сутрин -йога, пилатес клас на обяд в сряда или каране на велосипеди с приятели през уикенда. Без значение какво избираш, маркирай тренировката в дневника си със задачи, като важна среща, която е немислимо да пропуснеш. Не забравяй, че ти си мениджър на своето добре прекарано време! Освен това, сега има много приложения за смартфони, която ще ти помогнат да организираш натоварения си график.

Приятел на помощ



Ако вече си отегчен от индивидуални упражнения и спазването на планове, определено не е твоето нещо, си намери верен приятел, който е стриктен в придържането към плана и не пропуска тренировки. Този подход води до здравословна приятелска конкуренция, която мотивира и двама ви да спортувате повече и по-трудолюбиво. В допълнение, с приятел всичко става по-забавно и приятно.

Модата прави чудеса



Ако усетиш, че започваш да се отегчаваш и ходиш с нежелание на тренировки, освен да пробваш със смяна на спорта може да опиташ нещо доста приятно, а именно незабавно посещение на някой fashion спортен магазин. И там от огромното разнообразие да си избереш нещо страхотно секси, в което се чувстваш супер.  Тези простички неща, понякога правят истински чудеса. Клинове с ярки щампи, страхотна горна част или чифт нови маратонки са голям стимул да се върнеш в играта. Тренировките незабавно получават нов тласък, ако се чувстваш уверен в себе си.



Playlist


Не по-малко важен компонент на успешния фитнес режим е намирането на правилният плейлист за случая, така че бързо качи любимите си парчета на своя смартфон и се зареди положително за активна тренировка. Друг вариант е да си избереш някой спорт съпроводен с музика като зумба или танци. Ще видиш, музиката наистина прави тренировката двойно по-забавна и времето тече неусетно.
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.