Следва

Спечелете уникалния Gucci Premiere - аромат, достоен за червения килим

Всяка неделя по една НЕДЕЛЯ # 1

Животът е сладък, научи ни навремето един велик италиански режисьор с развинтено въображение и естетски размах за завиждане...

All About Life преди 9 години

Животът е сладък, научи ни навремето един велик италиански режисьор с развинтено въображение и естетски размах за завиждане. Ние, разбира се, си го знаем и от личен опит, но също така знаем, че трябва да си го подслаждаме ежедневно, дали под формата на вълнуваща лента, споделена с приятели, незабравима обиколка на нощна София с любимия човек, или пък просто със споделена усмивка на непознат. Защото най-важното е да сме щастливи, днес, тук, там, с някой, завинаги. 

А може би най-лесната рецепта за моментална и неоспорима сладост е тази на чаша топъл шоколад, пухкава бита сметана и топка сладолед, сгушена до ароматно парче торта. Изкушаващ отбор на точно една ръка разстояние, а всъщност само мъничка част от вкусните вълшебства на една сладкарница, в която всяко посещение е лежерно и отпускащо като неделен следобед. Да, тя е „Неделя”, легендарна героиня на кулинарната карта на София, тя е любимото ни сладко бягство, в което ще се потапяме всяка неделя, за максимално щастлива седмица. Не пропускай да си подариш един сладък момент, точно тази неделя.

Първата ни спирка от сладкия неделен маршрут е в полите на Витоша, където, заедно с новооткрития шопинг рай на име Sofia Ring Mall, отвори „врати” и най-новото попълнение в семейството на „Неделя”. Светло, просторно и много кокетно, то е обгърнато с приказни блещукащи светлинки, уютно и спретнато, а всъщност е и първото свободностоящо сладкарско кътче от отбора. Пристигаме към обяд, слънцето вече се е покатерило нависоко и смело разпръсква лъчи, не липсват и жадуващи за кафе и доза сладичко столичани, които са се настанили удобно в меките кресла и попиват доза щастие в хапчица шоколадов мус.

Погледът ни привлича кокетен сет от мъничка масичка в нюансите на шоколада и трио сладки столчета, истински модни икони с черно-бели „одежди” от фешън корици. Несъмнено това е нашето местенце, настаняваме се бързичко, а усмихнато момиче със спретната руса опашка вече е до нас и ни подава менюто. Ние си знаем какво искаме, нещо освежаващо и събуждащо, акомпанирано с доза сладост, разбира се. Не знаем обаче точно в каква форма да си го пожелаем, затова се обръщаме към нашето момиче за подсказка.

Кой кафе-специалитет ще ни каже най-силното „Добро утро”? Вариантите са толкова много, но чуденката ни е между два – чисто ароматно еспресо или виенско кафе с еспресо, бита сметана и топинг от домашен течен шоколад. Хм, второто ни звучи по-изкушаващо, като вълшебство, идеално за неделя сутрин. Идва в неизменната компания на малко и цветно картонено правоъгълниче, пазител на днешната ни ободряваща мисъл, която ще можем да си припомняме ден след ден, защото веднага намери своето ъгълче в портмонето ни. Ок, имаме си една кофеинова бомба, имаме нужда обаче и от една здравословна и енергизираща такава. Може би чаша прясно изцеден сок? Бинго! Искаме си един фреш от цитруси, вечната класика. В „Неделя” обаче обичат експеримента и не се страхуват да забъркват леко неочаквани, но наистина завладяващи комбинации. Този път ни изненадват с артистичен микс от цитруси, морков и щипка прясно настърган джинджифил, здравословна фиеста, в която е трудно да не се влюбиш. 

От толкова сладки приказки съвсем огладняхме, за нещо сладко, разбира се! Изборът на най-подходящото парче торта от пищното меню на „Неделя” обаче е трудна работа. Затова си оставяме лежерно място за размисъл, съзерцавайки щедрата витрина. 



Какво е неделята? Ден за почивка. Почивка ли казахме, нека е ТУК! 

 

More All About Life