Следва

"It's My Life", интимни откъси от биографията на Джон Бон Джоуви

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 08 - 14 декември

Младите челисти – словенецът Luka Sulic и хърватинът Stjepan Hauser, познати като 2CELLOS, пристигат в София по покана на Loud Concerts на 9 декември...

Events преди 9 години

2Cellos на живо в София

Кога: 09 декември, 20:00 часа
Къде: НДК, зала1 

Младите челисти – словенецът Luka Sulic и хърватинът Stjepan Hauser, познати като 2CELLOS, пристигат в София по покана на Loud Concerts на 9 декември. Концертът ще се състои в зала 1 на НДК, а шоуто им обещава да е наистина впечатляващо. Дуото разбива с челата си всички познати граници и прескача без предразсъдъци между класиката и филмовата музика, поп хитовете и тежките рок парчета.

2CELLOS правят своя пробив през 2011 година, когато версията им на парчето на Michael Jackson “Smooth Criminal” предизвика фурор в YouTube. В резултат на това подписват сделка със звукозаписна компания и издават дебютния си едноименен албум. Той е с кавъри на U2, Gun N’ Roses, Nine Inch Nails, Sting, Coldplay, Nirvana, Muse и Kings Of Leon и влиза в Топ 100 в класацията за албуми на Билборд. Същата година получават покана от Sir Elton John да го придружат на световното му турне.

Дуото е с класическо образование и всеки един от двамата е носител на пристижни награди от международни конкурси. Това не ги спира като 2CELLOS да търсят вдъхновение в съвременните жанрове и да изпълняват на живо интерпретации на разнообразни любими парчета. Зад гърба си имат вече няколко разпродадени турнета (САЩ, Япония и Европа) и участия в най-горещите ТВ шоута в света.

Вход: 55 лева.

Малки бели магии - фотографска изложба на Катя Чаушева

Кога: 11 декември - 15 януари
Къде: Галерия за фотография SYNTHESIS

“Фотографията на Катя Чаушева като медиум и магия, която се движи на границата между два свята - явен и невидим. Тайнство, което ни въвежда в измерения и отрязъци от време, намиращи се някъде дълбоко в нас. „Малки бели магии“ е изложба-заклинание за сънища наяве. Споделяне и рисуване със светлина - плътна, тайнствена, непосилно бяла, обагрена от слънчеви петна и цветни сенки. Алхимична смес за хербаризиране на спомени, лица…” Арслан Ахмедов

Откриването на изложбата ще бъде на 11 декември от 19.00 часа в присъствието на автора. 

Софийски международен панаир на книгата

Кога: 09 - 14 декември
Къде: НДК

42-ото издание на Софийския международен панаир на книгата ще се проведе между 9 и 14 декември в НДК.

Този път държава на фокус ще бъде Румъния. В София ще пристигат 15 от най-известните румънски писатели: Адина Попеску, Габриела Адаместеану, Дан Лунгу , Йоан Грошан, Йоана Николае, Клаудиу Комартин, Лучан Дан Теодорович, Лучиан Боя, Мариус Чиву, Матей Вишниек, Мирча Динеску, Мирча Картареску, Овидиу Шимонка, Петру Цимпоеску, Симона Попеску.

Всички те ще имат срещи с българската публика на щанда на Румъния в НДК - ляв полуетаж.

Тазгодишното издание на панаира обхваща 4 етажка, като ще представи над 200 изложители на обща площ повече 1200 кв.м. Включени са 7 чуждестранни участника: Румъния, Унгария, Иран, два руски щанда, институт „Сервантес" и Сърбия.

42-ото издание на панаира съвпада и с много важна година за Асоциация „Българска книга", която чества 20 години от своето основаване. Една от значимите инициативи на организацията е ежегодната наградата „Златен лъв", връчвана в две категории в рамките на Панаира на книгата.

Вход: свободен 

Филмови дни - Лукс

Кога: 09 - 11 декември
Къде: Дом на киното 

Трите филма финалисти за наградата ЛУКС на Европейския парламент ще бъдат показани безплатно от 3 до 5 декември в Дома на киното в партньорство с Международния филмов фестивал София Филм Фест. Прожекциите ще се излъчат във всички 28 европейски страни със субтитри на 24-те официални езика на Европейския съюз преди обявяването на победителя на 11 декември.

Целта на филмовите дни е да се сподели многообразието и богатството на европейското кино с европейските граждани и да се обсъдят темите, които филмите от ЛУКС 2013 представят. Официалното откриване ще бъде преди началото на първата прожекция, а след последната прожекция ще бъде организирана дискусия.

Програмата може да видите на фейсбук страницата на Филмови дни - Лук тук>>

Вход: свободен. 

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Концерти:

Коледен концерт - Деси Тенекеджиева и приятели

Кино:

"Магия в полунощ"
"Пътят към Коста дел Маресме"
"Измет"

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?