Следва

Звезден Instagram на седмицата... Норт Уест като мама; Миранда Кер и мъжът на живота й; Хайди Клум прекрасна в Ямайка и още...

"It's My Life", интимни откъси от биографията на Джон Бон Джоуви

От слаб ученик до рок икона, която разчупва стереотипа за шеметния живот от типа „секс, наркотици и рокендрол“...

People of art преди 9 години

От слаб ученик до рок икона, която разчупва стереотипа за шеметния живот от типа „секс, наркотици и рокендрол“, от покорител на женските сърца до отдаден на семейството баща на четири деца, това е историята на мегазвездата на рока Джон Бон Джоуви .

Тя e описана повече от интересно в биографията на музиканта, която от Издателство Еднорог пускат на пазара днес, и ни води на вълнуващо пътешествие из живота на един от най-обичаните музиканти на всички времена - от ранните му ученически години, когато той среща своята голяма любов, през изключително трудната борба за утвърждаване на неговата група, до сегашните му неуморни усилия в областта на благотворителността.

Пътят на групата Бон Джоуви до върховете на славата, изпъстрен и с малко известни факти от живота на Джон Бон Джоуви, като тайната му сватба с Доротея или активното му участие в предизборната кампания на американския президент Барак Обама, е всъщност една от най-вълнуващите истории на успеха в музикалния свят.

Ето и част от най-интересните събития описани вътре.

Тайната сватба на Джон и Доротея:



„На световноизвестния булевард „Сън Стрип” греел гигантски билборд с ликовете на “Бон Джоуви”, а двата концерта в Лос Анджелис се превърнали в незабравимо изживяване.

Джон се чувствал истински въодушевен. „Бях на върха на проклетия свят!”, спомня си той. Двамата с Доротея излезли да отпразнуват подобаващо случващото се. Безкрайно превъзбуден през цялото време, той посетил студио за татуировки, където се сдобил с глава на бик, разположена високо на дясното му рамо. После отишли в местно казино, където късметът му в игрите го накарал да се почувства буквално непобедим. Но еуфорията му все още не била достигнала върха си, и внезапно той изненадал Доротея с думите: „Хей! Хайде да се оженим!”

Изгонването на Алек Джон Съч от групата:


Alec John Such, Ritchie Sambora and Jon Bon Jovi (Bon Jovi)

„По стечение на обстоятелствата, съвсем неочаквано за хилядите фенове на “Бон Джоуви”, през лятото на 1994 г. известната петорка станала квартет след внезапното напускане на Алек Джон Съч. Това бил болезнен период, който отправил объркващи сигнали към аудиторията. Фактът, че отново не всичко вървяло по мед и масло в лагера на групата, за първи път станал публично достояние, когато Алек говорил открито за своите чувства пред списание “Raw”. В интервюто той твърдял, че ще пътува с групата по време на турнето през следващата година, но че по свое желание нямало да свири на студийните записи на новия албум. Запитан защо, Алек отговорил: „Джон постоянно ми казва, че басът ми не става за нищо.”

Друго конфликтно твърдение на Алек било, че никога не му било разрешавано да даде самостоятелно интервю за медиите. „Беше ми казано, че никой не желае да разговаря с мен и това бяха думи на Джон. И аз започнах да вярвам, че това наистина е така.” Самата идея, че на музикантите е било наложено някакъв вид ембарго да дават интервюта била, най-меко казано, озадачаваща.

Края на турнето “New Jersey”, което едва не довело до разпад на Bon Jovi:

“Джон прекарал Коледата на 1989 г. в хотелска стая в Лондон, възстановявайки се от махмурлука, последица от празненството в самолета предната нощ. Най-новият им сингъл “Living In Sin” тъкмо пробил в Топ 10 на американските класации, въпреки че в Англия не успял да се изкачи над 35 място. Много вероятно е представянето на песента да е останало почти незабелязано от групата, защото по времето на неговото излизане музикантите вече почти не говорели помежду си.

Създавайки цяла поредица хитове и свирейки пред милиони, “Бон Джоуви” били постигнали своята мечта – да затвърдят безспорно звездната си позиция в света на рока. Но цената, която трябвало да платят за това, изглеждала ужасно висока. Обръщайки се назад към този период, Джон признава: „Имаше време между 1983 и 1990 г., когато буквално всеки дъх, който поемахме ние петимата, беше свързан с групата. Това можеше да ни убие, защото бяхме изтощени до мозъка на костите си.” Как точно нещата стигнали до такива драстични крайности, така и не станало ясно. Имало нещо повече от колосалното напрежение от работата. Но Джон определено не бил в състояние да проумее какво. Когато последната нота от последния концерт заглъхнала, групата слязла от сцената. После, след едно кратко сбогуване, те незабавно поели всеки в различна посока. За да цитираме мрачните думи на Джон, „Бон Джоуви” били мъртви”.

Участието на Джон в предизборната кампания на Барак Обама:




„Докато лятото напредвало, вниманието на Джон отново се съсредоточило върху политическата надпревара между демократи и републиканци за президентския пост. Републиканците били привлекли като кандидат за поста вицепрезидент Сара Пейлин, противоречива фигура, която цветисто описвала себе си като „питбул с червило”. Тя привлякла голяма част от публичното внимание, на което преди без усилие се радвал Барак Обама. Хилъри Клинтън, която сега подкрепяла Обама, видяла в популярността на Пейлин потенциален препъникамък за демократите по пътя им към Белия дом и започнала да агитира още по-самоотвержено. Що се отнася до Джон, двамата с Доротея били домакини на вечеря за набиране на средства за кампанията на сенатор Барак Обама в тяхното имение в Мидълтаун. Събитието се състояло на 5 септември и повече от 100 гости платили куверта от 30 800 долара, за да бъдат част от него. Самият Обама държал кратка реч по време на вечерята преди да поздрави лично всеки отделен гост. Свикнал да бъде домакин на подобни събития, Джон можел само да се радва на изключителния успех на пищния прием, който събрал повече от 3 милиона долара за каузата. Джон и Барак Обама се срещали неколкократно през годините и неотдавна фронтменът гордо споделил: „Имам хубава снимка заедно с него и Доротея, заснета в нашия заден двор.”

Речта на Джон пред студентите от Оксфорд:
Откликвайки на молбата на представители на студентската общност в Оксфорд, на 15 юни Джон изнесъл реч пред световноизвестния клуб по дебати “Оксфорд Юниън”. Фронтменът започнал да приема изнасянето на вдъхновяващи речи пред академичните общности като ново предизвикателство. „Това не е суета”, подчертал той, „По-скоро е нов завой по пътя. Така че нека да го направим”. Запитан дали не се чувствал притеснен от подобна перспектива, Джон отговорил: „Не ме е страх от провал. Страх ме е от стоенето на едно място”.

Речта му пред студентите от Оксфорд продължила около двайсет минути. Темата му била неотклонното преследване на собствените мечти и цели, както и колко важно е да притежаваш постоянството да доведеш търсенията си докрай. Освен това публично отдал почит на жизненоважната подкрепа, която получил от своите родители през тийнейджърски си години. „Моите родители подкрепяха мечтите ми и никога не се опитаха да ме спрат или обезкуражат. С такива хора до себе си в живота човек не би могъл да се провали.”

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра