Следва

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

#Тasty #Christmas #Blog Коледнaта рецепта на Сандра от 1001 рецепти

#Тasty #Christmas #Blog Коледнaта рецепта на Сандра от 1001 рецепти

Food преди 9 години

Коледа е само след три седмици, така че сега е времето да започнеш да мислиш за подготовката, която предполага празника. Сигурни сме, че и ти си голям фен на партитата, вечерите с любимите хора и приготвянето на страхотно празнично меню, с което да изненадаш всички, затова тази година ще се постараем да сме ти още по-полезни, вземайки ролята на дебела готварска книга. Е, не буквално, разбира се, като на помощ ни идват не кои да е, а най-добрите в занаята - родните кулинарни блогъри. Всеки ден, от днес до Коледа, те ще споделят с вас и нас своите любими Коледни рецепти, които са в състояние да направят празника мнооого, много вкусен.

Първа своите предложения дава Сандра от „1001 рецепти“.

В дните преди най-светлите празници сме ти подготвили вкусни предложения от Сандра – собственикът на един от най-популярните кулинарни сайтове у нас – 1001 рецепти. Освен автор на безброй вкусни ястия, тя е и създател на вкусната и лична страница „1001 рецепти от Сандра“, в която се споделят не само рецептите, но и тяхната история, с която са се появили в кухнята ѝ.

Коледни постни баклавички

Продукти:
8 кори за баница
1 ч.ч. орех
150 г маргарин
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. лимонова кора
2 ч.л. канела

Рецепта:
Разгънатите кори за баница се намазват с маргарин (необходимо е той да бъде със стайна температура). Всяка кора се поръсва със смлени орехи, захар, настъргана лимонова кора и канела. Завиват се на руло, а после на малки кръгли банички. Поставят се в намазнена тавичка и се изпичат до златисто.
След като изстинат, могат да се поръсят с пудра захар по желание. Идеални са за празничната трапеза!

More Food