Следва

3+3 въпроса към едно градско момиче: Вилияна

#Тasty #Christmas #Blog Коледнaта рецепта на Сандра от 1001 рецепти

#Тasty #Christmas #Blog Коледнaта рецепта на Сандра от 1001 рецепти...

Food преди 9 години

Коледа е само след три седмици, така че сега е времето да започнеш да мислиш за подготовка. Сигурни сме, че си голям фен на партита, вечери с любимите хора и приготвянето на страхотно празнично меню, с което да изненадаш всички. Тази година ти предлагаме да оставиш дебелите кулинарни книги и да вземеш вдъхновение от родните кулинарни сайтове и блогъри, към които нямаше как да не се обърнем, когато става дума за оригинално и вкусно меню. Те споделят с нас своите три любими и коледни рецепти, които да направят празника специален и задължително, много по-вкусен.

Днес ти предствяме Сандра от „1001 рецепти от Сандра“

В дните преди най-светлите празници сме ти подготвили вкусни предложения от Сандра – собственикът на един от най-популярните кулинарни сайтове у нас – 1001 рецепти. Освен автор на безброй вкусни ястия, тя е и създател на вкусната и лична страница „1001 рецепти от Сандра“, в която се споделят не само рецептите, но и тяхната история, с която са се появили в кухнята ѝ. Вчера тя ни сготви Коледни постни баклавички, а днес...

Коледна капама със зелеви сарми, свинско и наденица

Продукти:

400 г свинско месо
1 наденица
4 сушени чушки
4 зелеви листа
100 г ориз
1 глава лук
40 г стафиди
1/2 ч.л. джоджен
черен пипер
олио
сол

Рецепта:
Стафидите се накисват във вряла вода, докато омекнат. Лукът се нарязва на ситни кубчета и се задушава в олиото до омекване. След това към него се прибавя оризът и се пържи, докато стане прозрачен. Получената плънка се овкусява със сол, черен пипер и джоджен, като към нея се прибавят и отцедените стафиди. С плънката се напълват се предварително накиснатите за десетина минути в гореща вода червени сушени чушки, а също се завиват и сърмите в листата от кисело зеле. В глинен съд с вместимост 3 литра се поставят сърмите, чушките, наденицата, разполовена на две и разрязана на ивици, и нарязаното на хапки свинско месо. Ястието се залива с вода, колкото почти да покрие продуктите и се поставя в слаба фурна да се пече около 3 часа. Важно е да се захлупи с капак и да се пече при температура около 150 градуса.

Коледната капама е великолепно основно ястие, с което да зарадвате близките си на най-светлите християнски празници.

More Food