Следва

Full Circle с първо самостоятелно парти

Кой е любимият град на съвременните художници?

PlakatKombinat.com представя...

Events преди 9 години

Отговорът на въпроса „Кой е любимият град на съвременните български художници?” се съдържа в изложбата с авторски плакати на тема Favourite City. Тя ще бъде открита на 16-и декември, от 19 часа, по време на Лондонския фестивал на българската култура - в галерия София в Българския културен институт в Лондон, Кенсингтън, Кунс Гейт 188.

Изложбата представя 20 изявени съвременни български артисти, които работят в областта на плаката, илюстрацията, графичния дизайн.

Всеки един от тях проявава интересна гледна точка към свой любим град. Резултатът са общо 30 постера. Някои от авторите са предпочели по-бъбривия език на илюстрацията и инфографиката, други са се спрели на визуалните каламбури с текст и шрифт. Повечето разработват темата за любимия град с концентрирана метафора чрез средствата на плаката и визуалния виц. Всички интерпретират темата с ясна, точна и категорична визуална мисъл - характерна за прекрасното изкуство на плаката, което винаги ни казва най-важното с един поглед и винаги е право в целта.

Това е първата изложба на съвременен графичен дизайн в Българския културен институт в Лондон. Повечето от работите са направени специално за изложбата и за Лондонския фестивал на българската култура.

В изложбата участват автори на онлайн платформата plakatkombinat.com, която цели да популяризира и да продава работите на съвременни български художници по света.

Куратор на изложбата е Анна Симеонова. Участници в изложбата са :
Иван Газдов, Ясен Згуровски, Филип Попов, Теодор Лихо, Николай Младенов, Милен Гелишев, Мариян Дзин, Надежда Комитска, Йалокин Вортеп, Максим Мокдад, Георги Янков, Анна Симеонова, Мариета Ценова, Калоян Тошев, Николай Тонков, Андон Георгиев – Andonasty, Милена Вълнарова, Николай Петрусенко, Маргарита Дончева, Калоян Илиев – Kokimoto

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?