Кой е любимият град на съвременните художници?

PlakatKombinat.com представя...

Отговорът на въпроса „Кой е любимият град на съвременните български художници?” се съдържа в изложбата с авторски плакати на тема Favourite City. Тя ще бъде открита на 16-и декември, от 19 часа, по време на Лондонския фестивал на българската култура - в галерия София в Българския културен институт в Лондон, Кенсингтън, Кунс Гейт 188.

Изложбата представя 20 изявени съвременни български артисти, които работят в областта на плаката, илюстрацията, графичния дизайн.

Всеки един от тях проявава интересна гледна точка към свой любим град. Резултатът са общо 30 постера. Някои от авторите са предпочели по-бъбривия език на илюстрацията и инфографиката, други са се спрели на визуалните каламбури с текст и шрифт. Повечето разработват темата за любимия град с концентрирана метафора чрез средствата на плаката и визуалния виц. Всички интерпретират темата с ясна, точна и категорична визуална мисъл - характерна за прекрасното изкуство на плаката, което винаги ни казва най-важното с един поглед и винаги е право в целта.

Това е първата изложба на съвременен графичен дизайн в Българския културен институт в Лондон. Повечето от работите са направени специално за изложбата и за Лондонския фестивал на българската култура.

В изложбата участват автори на онлайн платформата plakatkombinat.com, която цели да популяризира и да продава работите на съвременни български художници по света.

Куратор на изложбата е Анна Симеонова. Участници в изложбата са :
Иван Газдов, Ясен Згуровски, Филип Попов, Теодор Лихо, Николай Младенов, Милен Гелишев, Мариян Дзин, Надежда Комитска, Йалокин Вортеп, Максим Мокдад, Георги Янков, Анна Симеонова, Мариета Ценова, Калоян Тошев, Николай Тонков, Андон Георгиев – Andonasty, Милена Вълнарова, Николай Петрусенко, Маргарита Дончева, Калоян Илиев – Kokimoto

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.