Следва

Колекциите Pre-fall 2015: Gucci

Колекциите Pre-fall 2015: Mulberry

Новият креативен директор Джони Кока, чието назначение от ръководството на Mulberry обявиха съвсем скоро, ще започне със същинската си творческа работа едва през юли... 

All fashion преди 9 години

Новият креативен директор Джони Кока, чието назначение от ръководството на Mulberry обявиха съвсем скоро, ще започне със същинската си творческа работа едва през юли. Затова междусезонната колекция на обичаната марка отново е дело на екипа дизайнери на къщата и е в пълен синхрон с дългите елегантни традиции на британската фирма.

Истината е, че екипът на Mulberry се справя просто превъзходно и с главните сезонни, и с междусезонните колекции и без помощта на креативен шеф, и без да са същински шедьоври, дрехите и аксесоарите им радват окото всеки път.

Защото всеки пък колекцията, сътворена от този анонимен авангард показва дрехи от най-високо качество, сякаш обичайни и безрискови, на много близки до съвършенството. И всеки път английското чувство за перфекционизъм е налице - и последният детайл е уникален, без това да е натрапчиво или нарочно търсено. Просто един краен перфекционизъм, отличен за носене при осъзнатата нужда от инвестиция във вещ от този тип, при това лекичко ексцентрична, толкова, колкото да гали сетивата и без никакво напрежение.

В колекцията за ранната есен на 2015 на Мълбъри за вдъхновение са послужили два стила, популярни в Англия в началото и в края на XIX век — богатите извънградски къщи в георгиански стил и животът в тях, и развитието на изкуствата и занаятите. От последното в ансамблите откриваме ужасно женствената рязана дантела по панталони, блузи и рокли; от първото - цветовата гама, светлите тонове на която дословно копират стените на старинния замък. А самите извънградски къщи пък са главни герои в колекцията, избродирани върху черни пуловери и блузи.

More All fashion