Следва

J&Bее - уиски с натурален пчелен мед от градски кошери

#Тasty #Christmas #Blog Коледнaта рецепта на Сандра от 1001 рецепти

#Тasty #Christmas #Blog Коледнaта рецепта на Сандра от 1001 рецепти

Food преди 9 години

Коледа е само след три седмици, така че сега е времето да започнеш да мислиш за подготовката, която предполага празника. Сигурни сме, че и ти си голям фен на партитата, вечерите с любимите хора и приготвянето на страхотно празнично меню, с което да изненадаш всички, затова тази година ще се постараем да сме ти още по-полезни, вземайки ролята на "готварската книга". На помощ в импровизацията ни идват не кои да е, а най-добрите в занаята - родните кулинарни блогъри. Всеки ден до Коледа те ще споделят с вас и нас своите любими Коледни рецепти, които са в състояние да направят празника още по-апетитен и вкусен.

Първа своите предложения дава Сандра от „1001 рецепти“.

В дните преди най-светлите празници сме ти подготвили вкусни предложения от Сандра – собственикът на един от най-популярните кулинарни сайтове у нас – 1001 рецепти. Освен автор на безброй вкусни ястия, тя е и създател на вкусната и лична страница „1001 рецепти от Сандра“, в която се споделят не само рецептите, но и тяхната история, с която са се появили в кухнята ѝ. В понеделник тя ни сготви Коледни постни баклавички, вчера Коледна капама със зелеви сарми, свинско и наденица, а днес се наслаждаваме на...

Сладки с канела, джинджифил и мед

Продукти:

3 ч.ч. брашно
125 г масло
1/2 ч.ч. кафява захар
1 яйце
1/2 ч.ч. мед
2 ч.л. джинджифил
2 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
1 щип. сол
За глазурата:
1 белтък
1 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.л. лимонов сок

Рецепта:

Мекото масло, медът, яйцето и кафявата захар се разбиват с миксер много добре, докато се получи напълно гладка смес. След това се добавят брашното, канелата, джинджифилът, бакпулверът и солта. Омесва се гладко тесто, което се оформя на топки, които се увиват във фолио и се поставят в хладилник за няколко часа.

След това тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват сладки с формичка по избор. Те се подреждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене. Изпичат се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10-15 минути. След това се изваждат и се охлаждат.

Накрая сладките с канела, джинджифил и мед се украсяват с глазура, приготвена от разбитите на твърд сняг пудра захар, лимонов сок и белтък.

More Food