Следва

Хороскопът за 2015 - какво има да се случва през новата година дни преди големите хороскопи в View Sofia

Всяка неделя по една НЕДЕЛЯ #2

Не пропускайте да си подарите глътка свежест през декември, точно тази неделя в сладкарница „Неделя”...

All About Life преди 9 години

Животът е сладък, научи ни навремето един велик италиански режисьор с развинтено въображение и естетски размах за завиждане. Ние, разбира се, си го знаем и от личен опит, но също така знаем, че трябва да си го подслаждаме ежедневно, дали под формата на вълнуваща лента, споделена с приятели, незабравима обиколка на нощна София с любимия човек, или пък просто със споделена усмивка на непознат. Защото най-важното е да сме щастливи, днес, тук, там, с някой, завинаги.

А може би най-лесната рецепта за моментална и неоспорима сладост е тази на чаша топъл шоколад, пухкава бита сметана и топка сладолед, сгушена в ароматно парче торта. Изкушаващ отбор на точно една ръка разстояние, а всъщност само мъничка част от вкусните вълшебства на една сладкарница, в която всяко посещение ни е лежерно и отпускащо като неделните следобеди. Да, тя е „Неделя”, тя е легендарна героиня на кулинарната карта на София, тя е любимото ни сладко бягство, в което ще се потапяме всяка неделя, за максимално щастлива седмица. Не пропускай да си подариш един сладък момент, точно тази неделя.



Седмицата се завъртя по-бързо от вълнуваща книга, прочетена на един дъх, но така е, когато забързаното работно ежедневие се оказва и приятно. А, въпреки че е неделя, Студентски град отказва да излезе в почивка, ние също, доведени от неотложни уикендски дела. Неусетно минават шепичка часове, а коремчетата ни закъркорват на фона на ранния следобед. Но, изненада, любимата „Неделя” наднича иззад ъгъла и спасително и приканващо ни намигва. Отново й казваме голямо „ДА”, със сигурност няма по-добра вкусна алтернатива в района.





Прекрачваме прага на малката спретната къщурка с дузина сюрреалистични дръвчета отпред и попадаме в една чуруликащо задушевна атмосфера. Съвсем явно е, че младите я обожават, накацали са чак до третия етаж, кой само за кафенце, кой да похапне нещо в компанията на приятели. Едва си намираме местенце до светлия френски прозорец, но пък получаваме гостоприемно и красиво посрещане от дуо графични колажирани кресла, първи братовчеди на другарите ни от миналата неделя.

Веднага получаваме по едно меню, но сме толкова, толкова нетърпеливи, че решаваме директно да попитаме за нещо соленичко като за наистина гладни и уморени герои.

Изкушаващите опции са точно три – палачинкова торта и два вида ароматен киш. За първата се носят слухове, че е абсолютен best seller, затова няма как да не я приобщим към мъничкото ни обедно кътче. Пада си малко класик, във вкусните си етажи е събрала традиционен отбор, начело със слайсчета шунка, яйце, кисели краставички, сирене и копър. От семейството на кишовете се спираме на пазителят на сирената, цели три, подправени с щипка риган. Най-вкусен е топличък, вметва нашето усмихнато момиче. Така да бъде!



Солените изкушения обаче имат нужда от студен и свеж придружител, за да не се налага да показват рогцата си. Какво се пийва най-често по обяд?

Категорично лимонадата, тя е най-обичана. Момичетата се втурват към ягодовата от всички други, а момчетата най-често залагат на класическа с мента, издават ни на ушенце. Докато лятото мислено ни се завърта на лента, те са вече при нас, изкушаващо  бълбукащи в изстудени бурканчета, неизменно придружени от стръкче мента и няколко резенчета лимон за една леко шантава и неочаквана неделя.

Не пропускайте да си подарите глътка свежест през декември, точно тази неделя в сладкарница „Неделя”!

 

 

More from View Sofia

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 2 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 2 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.  

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.