Следва

Големите любовни истории: Принц Албер II и Шарлийн Уитсток

Men's Еxhibit: Ами ако мъжете бяха социални мрежи?

Има религиозни икони, икони в поп музиката, модни икони и дори икони в бизнеса...

Други преди 9 години

Има религиозни икони, икони в поп музиката, модни икони и дори икони в бизнеса. Думата "икона" има староезичен произход, като значението й води към понятия като символ, олицетворение, образ.

Преди около 30 години думата навлиза и в технологиите, за да приеме още едно значение, а именно това на символите, които много от нас са приели за неразривна част от своето ежедневие, под знака на работата си или под знака на своето забавление. Без значение към кое компютърно приложение насочваме най-често така наречения курсур на своята така наречена мишка, софтуерните икони са широко разпознаваеми. А как ли те биха изглеждали в човешки образ е интересен въпрос, който си е задала фотографката Виктория Пашута. Отговорът от креативния екип на световно признатата латвийка се радва на популярност и дискусии във въпросните интернет общества и отвъд. Първата им работа по темата: "Ако браузърите бяха дами", цели функционалността на приложенията, с които сърфираме в мрежата, да бъде олицетворена с езика на модата и запечатана в общото внушение от моделите. 



Тази година на свой ред идват и техните добри приятели - социалните мрежи.

"Социалните контакти с приятели, роднини и колеги в онлайн социалните мрежи изпълват техните платформи с динамиката на живота." - споделя Пашута в своя блог и разяснява, че идеята й е да синхронизира образите не само в чисто визуален аспект, а с усещането за "духа" на мрежите - "Tumblr е на гребена на вълната, Google+ е супер енергичен, Facebook е свежар"...

Виж останалите в галерията горе >>>

More Други