Следва

Алиса Бенет, не просто муза

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Според списание GQ той е най-важният фотограф на Америка. Историята му пък е образец на американската мечта – започва кариерата си на 21 и на 25 вече е вторият най-млад фотограф с експозиция в Whitney Museum of American Art...

Events преди 9 години

Раян МакГинли - изложба фотографии

Кога: 12 декември 2014 . 30 януари 2015 
Къде: Vivacom Art Hall

Според списание GQ той е най-важният фотограф на Америка. Историята му пък е образец на американската мечта – започва кариерата си на 21 и на 25 вече е вторият най-млад фотограф с експозиция в Whitney Museum of American Art.

Поривът към свободата присъства в повечето му фотографии, без значение дали снима младежи сред природата или градски хедонистични сюжети. В последно време Макгинли сам пресъздава реалността и режисира кадрите си с предварителна постановка, осветление и ефекти. За първи път в София ще видим 20 негови фотографии, а като бонус ще бъде експонирана и серия от черно-бели студийни портрети.

(

"Хобит: Битката на петте армии"

Кога: 18 декември
Къде: В кината 

Актьорите: Мартин Фрийман, Иън Маккелън, Ричард Армитаж, Кейт Бланшет, Люк Евънс, Хюго Уийвинг, Орландо Блум, Бенедикт Къмбърбач, Илайджа Уд, Еванджелин Лили

Режисьорът: Питър Джаксън

Сюжетът: Хобит: Битката на петте армии довежда до епичен завършек неочакваното пътешествие, на което се отправя Билбо Бегинс, заедно с Торин Дъбощит и Дружината на джуджетата.

"Шантава седмица"

Кога: 15 декември
Къде: В кината 

Актьорите: Джейсън Бейтман, Тина Фей, Джейн Фонда, Бен Шуарц, Дебра Монк, Дакс Шепард, Тимоти Олифант, Кони Бритън, Катрин Хан, Кори Стол, Роуз Бърни, Адам Драйвър

Режисьорът: Шон Леви

Сюжетът: Едно погребение събира клоните на фамилното дърво и отприщва колективната невроза на семейство Олтман. Джъд (Джейсън Бейтман) става свидетел на изневярата на приятелката си, малко преди да разбере за смъртта на баща си и да се завърне у дома. Там го чакат двамата братя – диагностициран женкар и мърморко, отегчен дори от дишането, и сестра им – млада майка с хронична неудовлетвореност (Тина Фей, която винаги бихме предпочели в сериала Рокфелер плаза 30). Матриархът на фамилията е Джейн Фонда – психоаналитик с една издадена книга и чифт нови гърди, която, закономерно, предизвиква вълната от откровения, ваденето на мръсно бельо в средата на хола и прегръдките на финала. Симпатично? Да, ако не продължаваше два безкрайни часа.

"Серена"

Кога: 15 декември
Къде: В кината 

Актьорите: Брадли Купър, Дженифър Лоурънс, Рис Айфънс, Тоби Джоунс, Шон Харис

Режисьорът: Сузане Биер

Сюжетът: За трети път Брадли Купър и Дженифър Лоурънс отключват таланта и химията помежду си на голям екран, а от обратната страна на камерата е датчанката Сузане Биер (с Оскар за В един по-добър свят). Историята за белязаната от неволи любов между непоколебимата южнячка със скромно потекло и бъдещият магнат в дърводобивната индустрия на Южна Каролина звучи обещаващо, особено след един твърде остър завой. Но след него нещо се пропуква не само в брака на Пембъртънови, а и в гръбнака на целия сюжет. Когато филмът започва да буксува в блатото на мелодрамата, разбираме защо е прекарал две години в постпродукция и още чака американската си премиера.

Още за събитията през седмицата може да четете тук

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.