Следва

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

#Тasty #Christmas #Blog Коледнaта рецепта на „Супичка”

#Тasty #Christmas #Blog  Коледнaта рецепта на „Супичка”

Food преди 9 години

Коледа е вече съвсем наблизо, така че сега му е времето да започнеш да мислиш за подготовка. Сигурни сме, че си голям фен на парти вечерите с любимите хора и приготвянето на страхотно празнично меню, с което да изненадаш всички, затова и тази година решихме да ти служим за вдъхновение. Предлагаме да оставиш дебелите кулинарни книги и да почерпиш идеи от родните кулинарни сайтове и блогъри, към които нямаше как да не се обърнем, когато става дума за оригинално и интересно меню. До Коледа те споделят с нас своите три любими коледни рецепти, които да направят празника специален и задължително, много по-вкусен от всеки друг път.

И след като вече те запознахме с предложенията на Сандра от "1001 рецепти", тези дни наред е отборът наСупичка - пътеводител на новака в кухнята. След изключително вкусната пълнена печена тиква, с която започнаха техните предложения и традиционния кебап със свинско месо и праз,днес е ред на третата рецепта от Супичка – пътеводител на новака в кухнята. Тя е ароматна и сгряваща, идеална за студените зимни вечери.

Ако обичаш да похапваш вкусно, а вкъщи няма кой да ти „завърти“ една мусака или да ти сготви вкусна супичка, значи си попаднал на точното място. Готвенето си е цяла наука и никой не оспорва това, но има безброй вкусни, лесни и бързи рецепти, с които всеки може да се справи. Е, разбира се нужни са малко желание и точно толкова търпение, но със сигурност си заслужава!

Греяно вино – Glühwein

Месец преди Коледа из цяла Германия един аромат създава коледно натроение - ароматът на греяно вино, който се носи от Коледните пазари. Чаша греяно вино ще сгрее не само тялото, а и душата и е перфектното питие за както за семейно мероприятие, така и за среща с приятели.

Необходимите продукти за греяно вино Glühwein:

1 литър червено вино
1 портокал
3 супени лъжици захар
2 пръчки канела
1 звездовитен анасон
4 цветчета карамфил
1 шушулка кардамон
1 ябълка

Необходимо време за приготвяне:
15 минтути

Рецептата за греяно вино Glühwein

Измиваш добре портокала и го нарязваш на кубчета. Изливаш виното в тенджера, добавяш всички подправки, както и нарязания портокал и го слагаш на котлона.

Най-важната част от приготвянето на греяно вино е поддържането на подходящата температура. Греяното вино не трябва да завира! Тъй като алкохолът се изпарява при 78 градуса, за да остане греяното вино вино, то не трябва да завира! Освен това, за да получиш хубаво греяно вино трябва да използваш качествено червено вино, в противен случай и полученото греяно вино също няма да бъде качествено.

Измиваш и почистваш ябълката и я нарязваш на кубчета. Най-добре е да оставиш виното да престои малко време, например 30 минути, с подправките, за да поеме ароматите.

Разпределяш нарязаните на кубчета ябълки в огнеопорни чаши (например чаши за чай) и заливаш с горещото вино.
 

 

More from View Sofia

More Food