Следва

Editors' Choice: Топ-местата в София за ЧНГ!

Най-вкусните ресторанти на София. Днес обядваме в: MEDITERRANEO

Ако имаше книга на име „Да хапнеш вкусно в София”, то тя със сигурност щеше да надмине „1001 нощ” по приказност и пъстрота. И това е толкова прекрасно...

All About Life преди 9 години

Ако имаше книга на име „Да хапнеш вкусно в София”, то тя със сигурност щеше да надмине „1001 нощ” по приказност и пъстрота. И това е толкова прекрасно.

Любимият ни град е приютил стотици ароматни дестинации, за всяко небце, всяка степен на изисканост и всеки моментен каприз. Естетически облечени в от интересни по-интересни интериорни решения и подчинени на все по-прекрасната столична вибрация като европейски град от най-висок порядък, те радват окото и всички останали сетива, докато ги избираме за обяд, вечеря, леко хапване, коктейл или каквото пожелаем в определен момент от така приятното си софийско обитаване. В картата на вкусното "живеене" в града добрите избори са стотици, като някои, съвсем естествено, са по-добри от други. Кулинарната вселена на София е Вселена в буквалния смисъл, в която обаче има място за всяка красива, вкусна и спретната гостилница, направена с любов.

В новата ни поредица, напоена с безброй благоухания и аромат на червено вино, ще ви заведем в любимите ни местенца за обяд, вечеря, закуска, бързо хапване на крак, мъничко сладичко с шотче еспресо, нещо италианско, нещо японско и какво ли още не, на което можем да се насладим, като ще минем както през новоизлюпените герои на кулинарната сцена на града, така и през легендарните вкусни утопии на територията на София. Условието за стройния ни избор - предлаганото да е добро. Много добро! Такова, каквото вчера получихме в ЩАСТЛИВЕЦА, а днес...



...търсенето ни на място, на което да хапнем най-вкусния обяд, ни отвежда в кокетното сърце на София и по-точно на “Оборище” 9 Б, където, леко скрит от погледите на минувачите и шума на града, ни очаква “Медитеранео”.

Страхотен ресторант, който, както името му подсказва, е посветен на една цяла кулинарна вселена, а именно средиземноморската кухня. Мястото отваря врати преди около десетина години и заради локацията, на която се намира, в близост до много посолства и консулства, концепцията да се заложи точно на тази кухня някак сама се заражда. От почти две години ресторантът има и страхотен главен готвач, италианец, пресъздаващ с лекота типичния вкус и традициите в приготвянето на вкусните кулинарни изкушения.





Открили това приятно местенце и доста изгладнели в обедното време на деня, бързо се отправяме навътре, минавайки през страхотната градина, която дори сега е приказно зелена и навеждаща ни на мисълта, че задължително ще се отбием, когато дойде пролетта. Но не и сега, сега бързаме да се мушнем на топло...

Посреща ни страхотно артистична атмосфера, изчистен интериор с изключително внимание към детайлите, които са точно на място и по мярка. Харесваме си малка симпатична маса, точно до прозореца, с изглед към градината и се отравяме към нея. Докато разглеждаме предложенията за обедно меню, си поръчваме по чаша ароматен чай, който да ни стопли и отпусне.



Всеки ден за обяд се предлагат четири ястия, които залагат на традициите и семплия вкус, идеален за обяд. Можеш да избираш между две предястия и две основни, като винаги по едно от двете е вегетарианско. Решаваме, че точно както сме си две, ще опитаме от всичко. Двойката предястия са супи, дошли директно от италианската кухня - “Страчетела романьона”, вкусна зеленчукова супа със застройка и ароматни билки, и “Паста Фаджоли”, още една италианска класика за зимните месеци, приготвена с боб, лук, моркови и целина, като за финал е добавен бекон “Гуанчале”.



След вкусните предястия не успяваме да устоим и на основното, което идва под формата на френска и отново италианска класика. За любителите на месо - традиционна домашно приготвена лазаня “Болонезе”, която е абсолютно толкова вкусна, колкото и изглежда, а веджи ястието е “Рататуи”, богата селекция от зеленчуци, като гъби, патладжан и тиквичка, всички потопени в домашен доматен сос и ароматизирани с разнообразни билки.







Хапка след хапка и оставяме чиниите си празни, а задоволена усмивка грейва на лицата ни след страхотния обяд. Семпъл, но с внимание към традициите и детайла във всяко ястие. Точно какъвто го обичаме. Връщаме се към работния си график, но определено ще се върнем тук! Защото какво по-хубаво може да има от един средиземноморски оазис посред зима...
 


София, ул. Оборище 9 Б
02 / 944 9582
088 66 444 02
Chef: Massimo Giorgio
www.mediterraneo.bg

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 20 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.