Следва

Smugglers Swing Club се мести в Хавай за Коледа

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Пет известни личности влизат смело в кухнята, за да докажат, че могат да бъдат шеф готвачи и че притежават всичко необходимо за един успешен кулинарен отбор...

Events преди 9 години

Специална пратка - тв шоу

Нова ТВ, 17 декември, 18 часа 

Пет известни личности влизат смело в кухнята, за да докажат, че могат да бъдат шеф готвачи и че притежават всичко необходимо за един успешен кулинарен отбор. Сашка Васева, Тити Папазов, Николета Йорданова, Евгени Минчев и Нанси Карабойчева обличат кулинарните престилки и забъркват меню от изпитания, настроение, забавни, но понякога и солени шеги – всичко това в най-новото кулинарно приключение „Специална пратка” по Нова, от 15 до 18 декемри.

Снукър: Европейски тур Португалия, финал

Eurosport, 18 декември, 17:15 часа 

"Не" на бързото хранене

TLC, 18 декември, 19:00 часа

Документалният филм "Не на бързоот хранене" проучва защо родителите дават на децата си вредни храни и проследява как три семейства се опитват да се върнат към правилния хранителен режим.

Коледният дух на Джейми Оливър - 2 епизод

24 Kitchen, 19 декември, 00:30 часа 

Подгответе се за коледните празници заедно с Джейми Оливър!

В двата епизода на "Коледна приказка с Джейми" дъщерите на Джейми - Попи и Дейзи - взимат нещата в свои ръце и дават тон на баща си в кухнята. Двете момичета обявяват и представят любимите си коледни рецепти.

„Коледният дух на Джейми“ представя както класически коледни ястия, с малки нововъведения, така и изключителни предложения за парти храна. Зрителите ще се убедят как с малко подготовка преди самата Коледа, празникът би могъл да бъде по-весел от всякога.
Новите идеи на Джейми включват „Пуeшко Уелингтън“, „Гофрети на тиган с епичен горещ шоколад“ и лакомства за нощно похапване.
Затова отпуснете се и се оставете на Джейми да ви зареди с коледно настроение!

"Мултиплициране", комедия, САЩ, 1996

HBO, 20 декември, 08:35 часа 

Строителният работник Дъг Кини установява, че стресът от работата му, съчетан със задълженията към съпругата му Лора и дъщеря му Дженифър, го лишават от време за себе си.

Решението, макар и доста необичайно, идва, когато генетикът д-р Оуен Лийдс му предлага да го клонира.

Въздушни бойци

Viasat Explore, 20 декември, 22:00 часа

От първия полет на човек с моторен летателен апарат през 1903 г. хората се стремят да завладеят небето, разработвайки и произвеждайки огромно количество от въздушни военни машини. Тази поредица отправя задълбочен поглед към раждането и живота на три от най-влиятелните – а понякога предизвикващи дискусии – въздухоплавателни средства в днешно време. Роден по време на Студената война, реактивният изтребител „F-15 Eagle“ (F-15 Орел) е безспорният цар на крилатите бойци на Съединените щати; наричан „Черната смърт“ от враговете, най-първокласният военен хеликоптер на Съединените щати „Apache“ (Апачи) е хвърлял застрашителна сянка върху бойното поле в продължение на повече от две десетилетия; отчасти самолет, отчасти хеликоптер – „V-22 Osprey“ (V-22 Оспри) е уникален и след повече от десетилетие на политическа нестабилност и медиен контрол, той най-накрая се надигна от пепелта. Научете вълнуващите истории, които стоят зад тези революционни въздушни бойци.

 Eдин лъв на име Муги 

Viasat Nature, 21 декември, 14:00 часа

Актьорът Мартин Клунс се среща за първи път с природозащитника Тони Фицджон преди петнадесет години, когато той пътува до Източна Африка, за да върне един слон на свобода в дивата природа. Сега той се завръща, за да помогне за рехабилитацията на осиротели малки лъвчета, които са загубили родителите си в ръцете на бракониерите. Преди три десетилетия Тони работи заедно с Джордж Адамсън за рехабилитацията на малки лъвчета – една легендарна история, която вдъхновява световно известния филм "Родени свободни" (Born Free). Оттогава насам Тони продължава да работи в тази област и преустройва лагера за лъвчета на Джордж. С помощта на Мартин, в лагера помагат на тези прекрасни създания да се хранят, да спят и да се разхождат с надеждата, че те ще могат да бъдат върнати в дивата природа като пълноценни и здрави възрастни лъвове.

Супер небостъргачи 

Discovery Channel, 22 декември, 14:00 часа

С всяка изминала година свободното градско пространство намалява. Сградите се издигат все по-бързо и нависоко, създавайки ново поколение небостъргачи. Поредицата „Супер небостъргачи” по Discovery Channel показва как протича изграждането на едни от най-високите и технологично ефективни сгради в света. 

Нито едното: Огнен дъжд 

National Geographic, 22 декември, 14:10 часа 

Брит Тим Шоу тръгва из улиците на Америка, за да демонстрира своя собствен смайващ микс от наука и инженерство. Той предизвиква хората, които среща, както и зрителите пред телевизионния екран, да предсказват изхода в поредица от все по-грандиозни експерименти, преди да им разкрие научните факти, които водят до невероятните резултати. Как се приземява хеликоптер върху един единствен слой яйца без да се счупи нито една черупка или пък как може яйчен крем да предпази часовник от ударите на чук – всичко това ще научим от Тим, който ни показва, че светът, който ни заобикаля, може да е много по-впечатляващ от който и да е магически трик или илюзия.



В кадър: Има мечка в гаража ми!

NGW, 23 декември, 11:00 часа 

Изумителни кадри на мечки, приближаващи се опасно близо, лъвове, които изравят плячката си и куче пастир на сибирски тигри.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?